Svenska
Blog

Ace Combat: Assault Horizon - Intryck

När jag kom hem igår så hittade jag ett paket. Vart smått överraskad, men visste exakt vad det var för något. Och som jag trodde, i paket låg en utgåva av nya Ace Combat: Assault Horizon (Limited Edition, ifall ni är nyfikna). Att få ett spel en dag innan release sitter aldrig fel. Dock så skulle jag ha prov på fredagen (idag alltså), så jag spenderade dagen med att plugga. Men idag, fredag, på den officiella releasedagen i Europa, så har jag nu hunnit testa en bit av spelet och hade tänkt att dela med er av mina intryck.

Jag flyger som en fri fågel. Inga bekymmer alls i världen. Bara jag och luften. Och så plötsligt piper larmet till. En rebell har fått mig i siktet. Jag gör en undanmanöver, och hamnar bakom hans plan. Jag öppnar eld med maskingevären på mitt plan, och det dröjer inte länge förens hans plan har förvandlats till skrot. Jag har nu spelat de tre första uppdragen i Ace Combat: Assault Horizon, och jag diggar det.

Efter att ha lärt mig kontrollerna var jag helt redo på att ge mig in på strid, på riktigt. Fienderna har inte en chans mot mig när jag kommer tillräckligt nära de. Maskingevär och missiler är vad de få smaka på. Kontrollen är snabb och smidig, och jag märker inte av några nackdelar direkt. Visuellt är det också riktigt snyggt, och ljudet känns bra. Diggar främst soundtracket som går i bakgrunden (även om den kan bli någorlunda repetitivt, åtminstone så långt jag kommit).

Har även testat på att få vara en skytt ombord på en Blackhawk. Även om jag själv inte får styra helikoptern, så får jag ändå förstöra mycket mer med min kulspruta. Nästa gång jag plockar upp kontrollen kommer jag att få styra en Apache-helikopter, och det ska bli spännande att få prova på det.

Efter dessa tre banor, vilket kanske tog runt 1½ timme, så känner jag att spelet lovar gott. Jag känner mig inte besviken, så det är ju i alla bra. Jag kan säga att det är ett bra spel, men jag behöver nog ändå spela mer innan jag kan få en klar bild på hur bra det är.

Ace Combat: Assault Horizon - Intryck

Ghost, är det du?

HQ