Svenska
Blog

Första gången jag ser framemot DLC

Jag gillar DLC (Downloadable Content, ifall ni bott under sten) i grunden, men om jag ska vara ärlig så har jag oftast inte brytt mig så himla mycket om att skaffa det absolut senaste DLC-paketet till spelet som jag slutade spela för någon vecka sedan. Jag har till exempel inte skaffat Vietnam-expansionen till Bad Company 2, trots att jag gillade det när jag testade det på Gamex för nästan två år sedan. Banpaketen till Modern Warfare 2 och Black Ops ignorerades också (även fast jag skaffade banpaketen till MW2... kommer dock inte ihåg varför), men på grund av andra orsaker (hostöverprishost).

Nu när jag tänker efter, så har jag skaffat de flesta DLC-paketen jag äger när de varit på rea. Till exempel under en halloween-rea på PSN så införskaffade jag mig Severed-expansionen till Dead Space 2. Egentligen kände jag inte för det just då, och egentligen köpte jag det mest bara för att det var ganska billigt då. Det är bara en gång som jag faktiskt tänkt att "fan, jag ska skaffa det där DLC-paketet till det där spelet så fort det släpps" , och det var faktiskt för Battlefield 3. Även fast jag tycker att spelet är sämre än Bad Company 2 så gillar jag ändå multiplayerläget, även fast en hel del hade kunnat förbättrats.

De tankarna brast dock när DICE/EA avslöjade de kommande "expansionerna", varav den första var Close Quarters. Små, trånga kartor alá Call of Duty. Och de kartorna som jag hatade mest i grundspelet var små, trånga sådana. Nej du, det är inget för mig. Fast nu känner jag att det känns som att jag glider iväg från ämnet, fast ändå inte. Hmm, kanske kan det här med ordbajseri i alla fall.

Nåja, det som fick mig att skriva det här meningslösa blogginlägget var på grund av ett kommande DLC-paket. Bethesda har nu officiellt avslöjat den första expansionen till Skyrim, Dawnguard. När jag först hörde ryktena och namnet "Dawnguard" i sig så flög fantasin åt alla möjliga håll, och jag försökte hitta alla möjliga kopplingar till ordet "Dawn" inom The Elder Scrolls-serien. Kunde det ha något med Mythic Dawn-kulten, som man bekämpade i föregångaren Oblivion? Knappast, med tanke på att den kulten mer eller mindre är utrotad. Sedan for tankarna till Azura, en av sexton Daedra prinsar. Hon kallas ju trots allt för "Queen of Dawn and Dusk". Kan det vara så att vi får utforska hennes egna "plane of Oblivion", Moonshadow?

Kort sagt så fanns det många teorier i min skalle. För inte så länge sedan hittade någon dessutom ett par koder, varav ordet "Snow Elf" dök upp. Intressant. Kan det handla om Falmers, och i vilken utsträckning? Hur många fler gamla ruiner från dvärgarna kommer att finnas med?

Men för... nu har jag glidit ifrån det i igen. I alla fall, Bethesda bekräftade nu officiellt Dawnguard-expansionen med en... bild. En bild på samma karaktär som de visat upp i jag vet inte hur många bilder och trailers. Den enda skillnaden nu är att hans ögon lyser, vilket självklart uppväcker frågor om varför.

Jag känner mig dock lite besviken, om jag ska vara ärlig. Jag hade nämligen hoppats på lite mer än en bild som egentligen inte säger särskilt mycket. Men samtidigt så har Bethesda lyckats få mig riktigt, riktigt nyfiken. I skrivande stund så ser jag nämligen mycket framemot Dawnguard, även fast jag tidigare påpekat att jag blev besviken på avslöjandet. Men trots det så känner jag mig ändå säker på att vad det än kommer att handla om, så kommer det förmodligen att bli riktigt bra. Ser framemot att få veta mer under E3, och då kanske jag kan förlåta Bethesda för detta. Men nu ska jag iväg och drömma vidare om vad expansionen egentligen kommer att handla om...

Första gången jag ser framemot DLC

Känner i efterhand att det här blogginlägget känns ganska... virrigt. Kanske har med att jag inte har bloggat seriöst på jag vet inte hur länge (om man nu kan kalla det här för ett "seriöst" blogginlägg"). Och jag har egentligen inga som helst planer på att börja blogga seriöst igen. Kände dock ändå för att skriva ned mina tankar om detta just nu, och vem vet, det här blogginlägget kanske gör får mig att vilja blogga seriöst igen, vi vår se. Ost.

HQ