Svenska
Blog

Skyrim blir bara bättre och bättre

Även om jag inte har gjort min egna recension av Skyrim än, så tror jag ändå att det är ganska uppenbart om vad jag tycker om spelet. Jag tänker dock inte prata om vad jag tycker om spelet, utan snarare bara om vad jag tycker om Bethesdas support av spelet hittills. Och jag gillar det riktigt mycket. De första fyra uppdateringarna fixade egentligen bara buggar, och en av dessa uppdateringar fixade det där jobbiga PS3-lagget, vilket ändå visar att Bethesda inte bara sitter och rullar tummarna utan verkligen försöker fixa så mycket som möjligt. Den senaste uppdateringen och den kommande uppdateringen fixar ju också buggar, men de lägger också till lite nytt.

I 1.5 uppdateringen så lade Bethesda som bekant till killcams för pilbåge och magi, samt nya killcams för de vapen som redan hade det från början. Vilket personligen kändes välkommet. Bethesda lade också till ett Kinect-stöd efteråt, som jag dessvärre inte kan uttala mig då jag inte äger ett Xbox 360.

Och i den kommande uppdateringen, 1.6, så kommer det läggas till en enligt mig väldigt välkommen nyhet - strider från hästryggen. Jag vet inte hur många gånger jag har blivit tvungen att stiga av hästen för att jag blivit anfallen, och sedan haft oturen och fått min häst dödad. Nu kommer jag ha mer kontroll över det eftersom man nu ska kunna hacka ihjäl fienden med svärd eller skjuta med pilbåge från hästryggen.

Skyrim blir bara bättre och bättre. Fler killcams, Kinect-stöd och strid från hästryggen var något som Bethesda stolt visade upp under DICE 2012 Keynote, där Todd Howard förövrigt hade ett utmärkt tal, något som de kallade för "Gamejam". De som arbetade på Bethesda fick göra vad de ville i en vecka, men de var tvungna att lägga in det i Skyrim för att se hur kreativa teamet kunde vara.

Och tre saker som visades här, har lagts in eller ska läggas in i Skyrim. Och om jag ska vara ärlig, så är jag förvånad över att de har lagt in det gratis (om nu inte Kinect-stödet kostade pengar, för jag har faktiskt ingen aning). De flesta andra utvecklarna (men inte alla) hade definitivt tagit en liten summa för att man skulle få tillgång till något sådant. Nu kan det ju i och för sig bli så att om de lägger till något mer som de visat på Gamejam så kanske det blir en liten summa, det vet man ju aldrig.

Men gratis eller ej, jag tycker att Skyrim bara blir bättre och bättre för varje uppdatering som släpps, både när det gäller buggfixar och andra nyheter. Jag längtar verkligen tills nästa uppdatering släpps. Och jag ser framemot information om den första expansionen.

Skyrim blir bara bättre och bättre

Strider från hästryggen känns väldigt välkommet för mig.

HQ