Svenska
Blog

The Dark Knight Rises

Batman är enligt mig den bästa superhjälten som finns. Varför? För det första så har han inga superkrafter, utan bara en massa högteknologiska apparater, och för det är andra så är han egentligen inte så där genomgod som superhjältar brukar vara. Hursomhelst, jag har nu sett The Dark Knight Rises, den avslutande delen i Christopher Nolans trilogi om Batman. När Batman Begins kom så var jag nog för ung för att se den. Sedan när The Dark Knight dök upp, så jag var aldrig intresserad eller ens medveten om det. Men en dag när jag zappade runt på teven så skulle just den filmen precis börja. Jag kom ihåg hur mycket jag älskade den tecknade serien när jag var mindre, som gick under 90-talet, och valde att ge filmen en chans. Vilket jag verkligen inte ångrar.

För The Dark Knight var en grymt bra film, och jag hade till och med svårt att tro till en början att den var så bra. Det absolut bästa med filmen var utan tvekan Jokern, men allt annat var också jäkligt bra. Så jag vart då tvungen att se Batman Begins, och den är också riktigt bra. Visserligen inte lika grym som The Dark Knight, men fortfarande en väldigt bra film. Därför var det så konstigt att jag inte hade någon hype för den avslutande filmen alls. Antagligen så var det för att jag inte visste om jag ens skulle se den på bio, men så vart det i alla fall. Och jag är väldigt nöjd.

Jag har märkt att det har varit väldigt blandade åsikter om den här filmen, vilket ärligt talat inte förvånar mig det minsta. Vad tyckte jag själv om filmen? Jag tyckte att den var otroligt bra. Om den är bättre än The Dark Knight vågar jag dock inte uttala mig om än så länge, men det var definitivt en riktigt bra film. Jag njöt av varenda sekund som rullade på i biografen. Vissa scener kunde jag inte göra annat än att bara gapa, för att det var så fullkomligt briljant. Visst, något plot hole här och där fanns. Men The Dark Knight Rises är verkligen inte den enda filmen som har det.

Och jag måste säga att jag väldigt sällan anser att exakt alla skådespelare i en film gör ett riktigt bra jobb, men The Dark Knight Rises är en sådan film. Alla skådespelare gjorde ett otroligt bra jobb med sina prestationer. Apropå filmens skurk, Bane, så verkar det vara flera som inte är så förtjusta i hans röst. Visst, han låter som om Sean Connery hade gjort rösten till Darth Vader, och han låter inte speciellt skrämmande. Men det är det som gör honom till en riktigt bra skurk. För vill vi verkligen att alla skurkar ska låta genomonda? Visserligen är han inte i samma nivå som Jokern i föregångaren, men han är fortfarande riktigt bra.

The Dark Knight Rises är utan tvekan en otroligt bra film och definitivt ett värdigt avslut på Nolans trilogi. Jag kan ärligt talat inte minnas sedan jag såg en sån här bra film på bio sist. Det är utan tvekan årets hittills bästa film.

The Dark Knight Rises

Musiken, som är komponerad av Hans Zimmer, är förövrigt gudomligt bra.

HQ