Svenska
Blog

En film som aldrig borde ha spelats in

Jag brukar vanligtvis inte blogga om filmer, bortsett från om jag har sett en ganska ny film. Det har dock varit undantag, som när jag försökte göra en ordentlig filmrecension eller som när jag bloggade om svenska filmen Gränsen. Det här är också ett undantag, men till skillnad från att rekommendera filmen så tänker jag snarare varna för den, då den i mitt tycke aldrig borde ha spelats in. Det här inlägget är alltså till för att ni inte ska begå samma misstag som jag har gjort.

Filmen heter Sisters och kom ut år 2006. Det ska tydligen vara en remake på en hyfsat gammal film. Den äldre versionen tänker jag inte uttala mig om alls, då jag inte har sett den. Vem vet, den kanske åtminstone är bra. Hursomhelst, filmen handlar om en journalist som bevittnar ett brutalt mord i en lägenhet, och dras sedan in i ett mysterium som innefattar siamesiska tvillingar som blev separerade (bokstavligt talat) och en psykolog som utför kontroversiella experiment.

Under filmens gång så blev jag nästan ständigt förvirrad. Först trodde jag att det berodde för att jag inte hängde med, men när jag blev förvirrad i nästan varenda scen så måste det vara någonting som är fel med manuset. De sista 10-20 minuterna är nog det värsta mindfucket min hjärna någonsin har upplevt, för jag förstod verkligen ingenting av det som hände. Inte ens M. Night Shyamalan hade förstått sig på filmen, och då är det verkligen något som har gått snett. Att dessutom skådespeleriet är extremt dåligt gör ju inte saken bättre. Skådespelarna ser helt uttråkade ut när de levererar sina repliker, och jag har faktiskt aldrig sett så här uttråkade skådespelare förut.

Det finns inte så mycket mer att säga om den här filmen, men jag kan garantera er att ni gör er själva en stor tjänst genom att inte begå samma misstag och se den här filmen. För den är riktigt dålig och den borde aldrig ha spelats in.

En film som aldrig borde ha spelats in

Undvik! Ni gör er själva bara en stor tjänst genom att inte se den.

HQ