Svenska
Blog

Dags för gymnasiet imorgon

Sommarlovet har nu gått mot sitt slut, och skolsäsongen startar igen. Efter ett långt sommarlov där jag antar att de flesta har slöat sig genom, så är det dags att hasa sig fram mot skolorna. Jag känner mig väldigt slö, och jag hade inte sagt nej till ett ännu längre lov. Dock så betyder det ju också att jag får bättre rutiner i och med skolan, då mina rutiner genom ett lov är något som jag inte skulle rekommendera till någon.

Men hur har mitt lov varit? Jo, jag tycker att det har varit bra. Jag har spelat ofantligt mycket (främst Skyrim, men även ett par andra spel), sett på mycket film och helt enkelt bara tagit lugnt och slöat. Jag har dessutom lyckats skriva en del på sådant som jag inte haft ork för på väldigt länge, och även om det kanske inte blev så mycket som jag hade hoppats på från början så inser jag nu ändå att jag kanske hade lite för höga förväntningar. Fast sedan så finns det ju saker som man inte hunnit med eller inte ha gjort överhuvudtaget. En av mina planer var att vara ute och jogga minst en gång i veckan. Jag köpte till och med löparskor för ändamålet. Denna plan gick dock bokstavligt käpprätt åt helvete, dels på grund av lathet och för det mesta dåligt väder. Men jag har gjort mitt bästa för att inte enbart sitta i min mörka grotta och slakta drakar och skjuta ned MiGs från luften. Men överlag så känner jag mig nöjd med mitt sommarlov.

Som rubriken säger, så är det dags för mig att börja gymnasiet. Detta innebär att i princip allt kommer att vara nytt och obekant för mig. Är jag nervös? Ja, lite grand. Jag är dock inte särskilt nervös över hur mina klasskamrater kommer att vara eller dylikt, eftersom jag förutsätter att de i min klass kommer att ha liknande intressen (ska läsa samhällsvetenskap (SamSam), om det är någon som är nyfiken). Nej, det jag är mest orolig över är om jag skulle tappa bort mig helt och gå vilse. Min farsa har dock gått på gymnasiet som jag ska börja i (Huddingegymnasiet, återigen för de som är nyfikna), och han förklarade lite om hur man hittade och så, så jag känner mig mindre nervös nu. Fast lite nervös är jag ju fortfarande, allting kommer ju trots allt att vara helt nytt.

Det ska bli spännande att se vad gymnasiet har att erbjuda. Jag både tror och hoppas att jag kommer att trivas riktigt bra. Jag kan faktiskt redan nu komma på en fördel med gymnasiet som jag ska börja i, det är nämligen inte lika långt dit som till min förra skola. Det var allt för mig.

Dags för gymnasiet imorgon

Apropå ingenting, så har jag från ingenstans återfått en stor hype för Dawnguard-expansionen till Skyrim. Jag hade ganska hög hype tills ungefär 30 dagar efter att det släppts till Xbox 360, eftersom jag fick en stark känsla av att det skulle dröja ännu längre för oss PS3-ägare. Vilket skulle visa sig vara sant, men nu har hypen återkommit. Jag hoppas verkligen att det släpps till PS3 väldigt snart.

HQ