Svenska
Blog

Dishonored - Intryck

2012 har enligt mig varit ett fattigt spelår. Eller, det beror på hur man ser på saken. Det har släppts många spel, absolut, och många har sett bra ut. Men jag har inte känt någon hype för ett enda spel egentligen. Visserligen bokade jag Ghost Recon: Future Soldier och jag hade hype för det, men den var aldrig särskilt stor. Det finns dock ett spel som jag varit hypad för ett bra tag nu, och det är Dishonored jag pratar om.

Det är flera som har sagt att det är för kort, och det beror nog på hur man spelar spelet. Springer man igenom storyn så lär man inte komma upp i många timmar. Hittills så har jag lagt ned mellan 2-3 timmar, och jag har inte ens mördat min första måltavla. Jag skojar inte. Jag har i princip bara utforskat nivån och utfört ett par sidouppdrag. Men varför gör jag sådant istället för att ta mig genom storyn? För att spelet verkligen uppmuntrar mig att utforska spelet och experimentera. Visst, det är ingen stor öppen värld likt Skyrim, men det känns ändå väldigt öppet.

Vakterna i spelet har jag än så länge lite blandade åsikter om. Ibland är de väldigt korkade, då jag ibland stått på ställen jag borde bli upptäckt på men blir ändå inte sedd. Och jag tror inte heller att de kan titta upp heller om jag inte skjuter på de uppifrån. Men oftast så tycker jag att de beter sig smarta, de blir alerta när de hittat lik som jag glömt bort att gömma och finns det ett larm i närheten så aktiverar de det.

Jag gillar smygandet riktigt mycket, då det är väldigt utmanande (åtminstone för mig, som kanske inte är den smidigaste smygaren...) men samtidigt så otroligt belönande. Det går dock utmärkt att hugga och skjuta sig fram om man så vill, det är något som jag behövt göra ofta när klumpiga jag blivit upptäckt för sjuttioelfte gången. Men det gör inget för mig, då jag ändå har blivit lite, lite bättre.

Atmosfären i spelet är helt fantastiskt. Det är det enda jag har att säga om det. Diggar också grafikstilen riktigt mycket, då den känns egen. Har förvånande nog inte stött på någonting som ser lågupplöst ut, och jag tror att det beror lite grand på denna grafikstilen. I övrigt så gillar jag spelet riktigt mycket så här långt, och jag ser framemot att spela mer.

Dishonored - Intryck

Stark kandidat till årets spel 2012? Absolut.

HQ