Svenska
Blog

Spekulationer kring "Dragonborn"

För ett par dagar sedan spreds ryktet om vad nästa expansionspaket till Skyrim, "Dragonborn", kan komma att handla om. Som ni kanske vet så brukar Bethesda ha betatester av nya uppdateringar till Skyrim för de som kör på PC, och det är något som jag ger tummen upp till. På så vis blir det mindre misstag (om ens något) när uppdateringen släpps för allmänheten. Fler utvecklare borde göra såhär. Nåja, det har inte med saken att göra. Det som är viktigt är att några personer har hittat ett gäng textkoder i den senaste uppdateringen (1.8) som kan ge ett hum om vad nästa expansion kommer att handla om. Det är också såhär som man fått reda på både Dawnguard och Hearthfire från första början, om jag inte minns helt fel.

Enligt textkoderna så ska denna expansion heta "Dragonborn". Kanske ett fantasilöst namn, men jag tror att nästa expansion kommer att heta just så. Zenimax (företaget som äger Bethesda) har nämligen varumärkesskyddat ordet "Dragonborn". Jag vet inte hur unikt ordet drakfödd är egentligen, men vad jag vet är att det nämns till och med att namnet är till för "computer game software for use with computers and video game consoles; downloadable computer game software offered via the internet and wireless devices". Det säger sig självt, med andra ord.

Nu är dock egentligen allting som rör "Dragonborn" rena spekulationer. Jag minns att när Dawnguard avslöjades (men innan vi visste att det hade med vampyrer att göra) så hade bland annat jag en teori om att expansionen skulle handla om "Moonshadow", Azuras "Plane of Oblivion". Vilket det inte gjorde. Men om jag får gissa så skulle jag nog säga att "Dragonborn" antagligen kommer att handla om just din karaktär som Dragonborn. Kanske inte en fortsättning på huvudstoryn, men jag kan tänka mig något som handlar mer om vad det egentligen betyder att vara just Dragonborn. Det finns till och med spekulationer om att "shouts" ska få ett eget "perk tree". Det kanske inte känns helt orimligt, men jag tror inte att det är särskilt troligt i alla fall. Däremot lär det nog dyka upp nya "shouts" som spelaren kan använda.

En annan sak som hittats bland textkoderna är att det verkar vara möjligt att använda drakar som riddjur i "Dragonborn". Det var också något som visades upp under Bethesdas så kallade "Gamejam", som Todd Howard i sin tur visade upp när han höll sin keynote under "DICE 2012". Först vart jag väldigt uppspelt över detta. Men sedan började jag fundera, skulle det här ens fungera? Det är nämligen så att drakarna täcker ganska mycket mark på väldigt kort tid, vilket innebär att det inte skulle ta så lång tid att ta sig genom hela Skyrim. Och jag vågar inte ens tänka på hur skärmuppdateringen ska hållas jämn på konsolerna. Dessutom är drakar ganska stolta varelser, som anser sig vara högre stående än alla andra varelser. Fast Odahviing kanske ställer upp på det igen, vad vet jag. Men just denna del är jag för tillfället skeptisk över, även fast jag är lite förväntansfull.

Det verkar också som att det äntligen ska läggas till en landmassa. Visserligen lade Dawnguard till ett par nya platser, men det var inte i samma skala som jag hoppas få se på nu. Och det verkar som att det inte ska bli vilken landmassa som helst, för tydligen ska vi få återvända till Morrowind. Jag har dessvärre inte tagit mig tid till att spela Morrowind ännu, men detta låter som goda nyheter. Dock verkar det som att det är Solstheim som det ska utspelas på. Solstheim har ett klimat som liknar det i Skyrim, och denna ö fick utforskas i Bloodmoon, den tredje expansionen till Morrowind. Jag är dock inte helt säker på hur man fått fram denna information, men sedan är jag inte heller särskilt insatt i ämnet. Dock så känns det ändå logiskt, eftersom det ändå är en ö och inte en hel provins (tror inte att vi kommer få besöka en hel provins i ett expansionspaket). Och även om klimatet är väldigt likt, så finns det fortfarande plats för en annan kultur. Ön gavs ju bort till Dunmer-folket (Dark Elves) efter att ön Vvardenfell mer eller mindre exploderade, och argonians invaderade resten av Morrowind. Vi får se, helt enkelt.

Utöver det nämns också nya rustningar och det finns tydligen referenser till varelser som bor i Morrowind. Och nu kanske vissa av er sitter och tänker "Men jag kör på PS3, så varför ska jag bry mig?" Man har nämligen hittat en intressant textkod som går under namnet "$DOWNLOADABLE CONTENT_PS3 DOWNLOADABLE CONTENT". Jag tror att Bethesda kan ha lyckats lösa hårdvaruproblemet som de haft med Skyrim DLC till PS3, och om det är sant så är det givetvis goda nyheter. Gissningsvis så kan "Dragonborn" komma att släppas till PS3 tillsammans med både Dawnguard och Hearthfire. Det har till och med spekulerats om att "Dragonborn" ska bli exklusivt till PS3. Det tror jag dock inte på för fem öre. Möjligtvis tidsexklusiv, om inte Microsoft har varit framme och köpt tidsexklusivitet igen. Men det verkar som att det fortfarande kan finnas hopp för DLC till PS3-versionen, men jag tänker inte ta det för givet.

Nu är allt det här rena rama spekulationer som jag samlat på mig och sedan gett mina tankar kring. Jag har ingen aning om ens någonting av det här kommer att vara med i nästa expansion. Visserligen är det mycket som talar för att nästa expansion kommer att innehålla allt detta, men man vet ju aldrig. Om runt fyra veckor är det förresten ett år sedan Skyrim släpptes. Vi bör nog alltså hålla ögonen öppna efter information.

Bethesda-forum som jag hämtat information och spekulationer ifrån.

Spekulationer kring "Dragonborn"

Jag kan se mitt hus härifrån!

HQ