Svenska
Blog

Mina synpunkter på Star Wars Episode VII

Eftersom det redan skrivits 30 001 blogginlägg om detta så kommer jag inte gå så mycket på nyheten, men jag kommer sammanfatta det hela för de som av någon anledning inte fått reda på detta förens de klampat in här. George Lucas har bekräftat att han har sålt sitt filmbolag och Star Wars-varumärket till Disney, som redan 2015 kommer att dra igång med en ny Star Wars-film.

Det är nog ingen som helst nyhet att jag gillar Star Wars. Inte för att jag brukar nämna Star Wars särskilt ofta, men med tanke på mitt användarnamn så borde det inte vara någon större överraskning. Jag tror att Episode IV var den första Star Wars-filmen jag såg, och jag blev genast förälskad i Star Wars. Jag tror inte att jag behöver förklara varför.

Originaltrilogin är och förblir en av de trilogier som jag håller allra kärast. Min favoritdel är utan någon som helst tvekan The Empire Strikes Back. For the Empire, liksom. Men efter det så är det ingen tvekan om att George Lucas insåg hur mycket pengar han egentligen kunde tjäna ihop. Jag skulle nog inte gå så långt och säga att jag hatar prequel-trilogin, dels för att de filmerna fortfarande var en del av min barndom. Visst, de filmerna når verkligen inte upp till originaltrilogins nivå, men jag har svårt att säga att de är dåliga (möjligtvis med undantag från Episode I). Men jag tycker inte heller att det är särskilt bra filmer, bortsett från Episode III om jag ska vara ärlig. Och sedan, ja, jag behöver nog inte gå in på detaljerna. Vi vet alla vad som hände med Star Wars.

När jag hörde att Disney köpt Star Wars, så var jag minst sagt chockad. Jag visste ärligt talat inte hur jag skulle reagera. Skulle jag vara glad? Eller skulle jag sucka? Ska jag vara helt ärlig så har jag fortfarande ingen aning om vad jag ska tycka. Det finns liksom två sidor av mig som tycker olika. Den ena sidan tror att det här kan bli bra, medan den andra sidan tror att det här kommer att bli katastrof.

Det är ju ändå Disney vi pratar om här, som ju köpte upp Marvel Comics och gjorde Avengers-filmen. Men samtidigt så ligger ju Disney bakom Pirates of the Caribbean (första filmen är bra, resten... nja). Så det är svårt att säga om Disney kan göra ett bra jobb med Star Wars: Episode VII. Filmen lär ju dock vara påkostad, eftersom deras plånbok verkar vara helt bottenlöst. Det finns en möjlighet att det här kan bli riktigt bra, det beror nog på främst på vilket folk man anlitar till att göra filmen. Vad resultatet än blir, så är jag faktiskt tveksam till om det kan bli värre än prequel-trilogin. Men jag tänker inte bygga upp några förhoppningar tills jag vet mer.

En sak är i alla fall säker. Star Wars är tillbaka, och endast kraften kan utse hur resultatet blir.

Mina synpunkter på Star Wars Episode VII

Av någon anledning så tycker jag att denna bild är aningen otäck...

HQ