Svenska
Blog

En tillbakablick på 2012

Nu säger jag väl det som egentligen alla redan vet, men idag är den sista dagen på det här året. År 2012 går snart mot sitt slut, och till kanske ingens förvåning så lever vi fortfarande. Mayaindianernas kalender tog visserligen slut, men uppenbarligen så tydde den aldrig på att jorden skulle gå under. Nu när vi närmar oss 2013, så tittade jag tillbaks på året 2012, och på de positiva och negativa saker som hänt mig under året.

Något jag kan säga är att för mig så har 2012 varit ett rätt bra år. Inget jättebra år, men bra har det varit. Det har inte heller varit särskilt händelserikt för mig, utan det har flutit på ungefär likadant som tidigare år, så även fast det varit ett bra år så är det inget speciellt år. Ska vi titta på mitt privata liv... ja, då har jag väl kanske inte så mycket som jag vill dela med mig av. Men skolan kan vi prata om. Första halvan av året så gick jag i nians vårtermin, och bortsett från de nationella proven så var hela terminen bara en enda "walk in the park". Behövde knappt anstränga mig för att höja mina betyg i de ämnena som jag gillar mest, och trots att NO:ämnena är de som jag är "sämst" på så gick det även strålande här. Inte högre än godkänt, men jag kände mig ändå nöjd över min prestation. Men eftersom det här var den sista terminen innan gymnasiet så var det dags att säga farväl till en klass som jag haft underbara tillfällen med i fyra år. Så det var ju lite tråkigt, men jag hoppas att vi alla kommer ses igen någon gång i framtiden.

Sedan var det dags för mig att börja i gymnasiet. Eftersom jag inte har den blekaste aning vad jag vill bli när jag blir större och lämnas i vuxenlivet, så valde jag att söka till samhällslinjen. Inte den flashigaste linjen som det går att söka till, men den verkade passa mig som handen i handsken. Vilket den gör också. I början kände jag mig dock verkligen inte som hemma. Allt var ju nytt för mig nu, och det ligger väl i människans natur att hellre vilja vara där allt kändes tryggt och bekant, än att vara där allt känns otryggt och obekant. Men efter bara ett par veckor lossnade det, och nu stortrivs jag i gymnasiet. Älskar varenda sekund som jag spenderar i skolan med min klass. Har träffat nya människor, både i klassen (såklart) men även ett par andra personer som jag kommit i kontakt med. Det är väl även här min "personal issue" kommer in, som jag bara nämnt ett par gånger. Jag är nog inte redo att prata om det, men jag kan säga att det inte är något gravallvarligt som gäller liv och död. Däremot är det ett rätt känsligt ämne, och jag får väl återkomma när jag vet åt vilket håll det hela har gått.

Utöver skolan så finns det nog inte så mycket mer att berätta om när det gäller mitt privata liv, så vi går över till film istället. Har sett rätt mycket film, och har även börjat bygga upp en Blu-ray-samling. För tillfället är den inte speciellt stor, men jag känner mig nöjd med den såhär långt. Guldkornet i min samling måste dock vara Mega Shark vs Giant Octopus. Bästa filmen jag någonsin har sett. Sedan har det ju såklart kommit nya filmer under det här året, och de jag har sett har faktiskt varit bra eller till och med riktigt bra. Under det här året på bio har jag sett Tintin (såg den i början på det här året), Ice Age 4, The Avengers, The Amazing Spider-Man, The Dark Knight Rises och Skyfall. Finns dock även ett par filmer som jag inte hunnit sett än, bland annat The Hobbit, så jag har inte kunnat göra någon egen topplista. Men av de som jag har sett så hamnar de fyra sistnämnda i min topp 5-lista, som det ser ut just nu.

Spelåret 2012 måste jag dock säga har inte varit mer än okej. Visst har det släppts flera spel, men det enda spelet som jag verkligen såg mycket framemot var Dishonored, även fast det även blev en bokning av Ghost Recon: Future Soldier. Sedan har det spel som jag sett mest framemot redan släppts 2005 och heter Ace Combat 5: Squadron Leader. Så det här spelåret har för min del bara varit okej. Det finns dock titlar som jag inte hunnit spela eller skaffat ännu, som Kingdoms of Amalur, Lego Lord of the Rings, Far Cry 3, Dragons Dogma, Journey och The Walking Dead.

Men mycket spel har jag köpt under här året. Det har dels varit något spel som jag missat under 2011 och som det varit bra erbjudanden på. Något som jag också skulle ha gjort är att spela genom de spel som jag fortfarande inte har spelat. Något som inte jag har lyckats speciellt bra, då min hög med ospelade spel har vuxit istället för att ha krympt. Men för att se på den positiva sidan så har jag åtminstone tagit mig genom Battlefield 1943, Modern Warfare 3 och Ace Combat 5, vilket ändå är bättre än att inte ha tagit mig genom något ospelat spel överhuvudtaget. Den främsta anledningen till att jag inte har spelat mina ospelade spel, är för att jag har spelat sinnessjukt mycket Skyrim. I skrivande stund så ligger jag långt över 600 spelade timmar på det spelet, och jag har fortfarande inte tröttnat det minsta. Det är verkligen ett fantastiskt spel, men det har jag redan sagt flera gånger.

Här på Gamereactor så har min aktivitet varit rätt stabilt. Jag har loggat in här i princip varenda dag under hela året, men jag har inte alltid skrivit något själv. I början på det här året så var jag inte särskilt aktiv med bloggandet, och nu de senaste veckorna så har jag inte varit det heller. Kan inte ge någon ordentlig förklaring på varför jag inte skrev sådär jättemycket i början på året, men de senaste veckorna däremot så var det mycket med skolan, och sedan hade jag inte ork att skriva något. Jag har dock ett par planerade inlägg som jag ska skriva, frågan är bara när jag kommer göra det. Men tittar vi istället på det som jag har skrivit, så finns det ett par som jag känner mig stolt över. Av mina blogginlägg så känner jag mig riktigt stolt över "Uppmuntran och belönande i spel" och "Ett år med Skyrim". Pratar vi om mina recensioner så känner jag mig nog mest stolt över min recension av Skyrim, även fast jag samtidigt känner att jag glömde att ta upp flera saker. Fast å andra sidan så vart den ju rätt lång ändå, och jag vill ju inte skriva recensioner som är för långa. Blev även utnämnd till månadens bloggare, vilket förvånade mig riktigt mycket eftersom jag redan har fått den utmärkelsen tidigare. Jag gjorde visserligen ingen stor grej av det hela, men faktiskt så känner jag mig stoltare över utmärkelsen den här gången än vad jag kände förra gången.

Sedan har det ju också inträffat andra höjdpunkter under det här året, bland annat så har jag fyllt 17 år och dött en värdig död. Som sagt så har 2012 varit ett rätt bra år för mig, men nu när jag blickar fram mot 2013 så ser jag nya möjligheter och nya tag. Bland annat så släpps det flera spel som jag ser framemot, vilket kommer bli hårt för min plånbok eftersom jag från början hade tänkt spara mina pengar istället. Nu så får vi se hur det blir. Sedan finns det naturligtvis andra saker som gör att 2013 kan bli ett mycket bra år. Jag ser framemot det nya året, och jag tror att det kommer att bli mycket bättre än det forna året.

En tillbakablick på 2012

Jag ser framemot de saker som jag tror kommer göra 2013 till ett bättre år än 2012.

HQ