Svenska
Blog

The Knife of Dunwall lockar mig

Det var igår som Bethesda visade en bild som uppenbarligen var en bild från nästa DLC-paket till Dishonored, och idag så är det officiellt utannonserat. The Knife of Dunwall kommer DLC-paketet att heta och det släpps den 16:e april (17:e april för oss i Sverige?), och kommer att fokusera på karaktären Daud, ledare för en grupp lönnmördare som kallar sig för The Whalers. Och jag måste säga att The Knife of Dunwall ser riktigt lovande ut.

Jag skrev något inlägg förra året om min relation till DLC, vilket var något som jag inte brydde mig så himla mycket om. Visst gillade jag idén, men det var sällan jag köpte något DLC-paket för att jag var sugen på det, utan oftast för att det var rea på det. Det finns dock tre spel som jag haft tanken att jag ska satsa på DLC-paketen till ju de spelen. Det första var Battlefield 3, men efter Close Quarters och Battlefield Premium så... jag vet inte, jag tappade suget. Visst såg Armored Kill, Aftermath och End Game lovande ut, men det är inget som jag känner något behov av att införskaffa. Det var först när Dawnguard utannonserades till Skyrim som jag verkligen tänkte införskaffa DLC när det släpptes, för en gångs skull. Men eftersom jag kör Skyrim på min PS3:a, ja, vi vet nog alla vad som hände med det. Samtliga DLC-paket (Dawnguard, Hearthfire och Dragonborn) finns till PS3 nu, och även fast jag har införskaffat samtliga så har jag inte påbörjat något utav de.

Och så till det som det här blogginlägget skulle handla om Dishonored. Det var ett av få spel som jag verkligen såg framemot under förra året, och det var definitivt en stark kandidat till förra årets bästa spel. Storyn var bra (om än något förutsägbar) och atmosfären var fantastisk, men framförallt så uppmuntrade spelet till att utforska och experimentera, och den som gjorde det vart belönad. Men trots det så har jag ännu inte införskaffat det första DLC-paketet till spelet, Dunwall City Trials. Även fast det verkade kul, så var det samtidigt inget som jag kände att jag behövde prioritera för stunden eftersom det inte var storybaserat utan var mer som en kul grej. Men jag tänker definitivt ta saken i egna händer och införskaffa det innan nästa DLC-paketet.

Så, The Knife of Dunwall tycker jag verkar riktigt lovande. Dels för att det ger mig en chans att få återvända till Dunwall, som var riktigt atmosfäriskt (har inte spelat det sedan jag spelade igenom spelet första gången, eftersom jag har en massa andra spel som också måste spelas), dels får vi leka runt med nya krafter, men framförallt för att vi får spela ur ett annat perspektiv. Nu vill jag inte spoila för mycket om Daud (som är med i grundspelet), men det jag kan säga är att det är just hans grupp, The Whalers, som lönnmördar kejsarinnan i början av spelet. Om det är något som jag tycker det görs för lite av, så är det att få perspektiv från den andra sidan av myntet. Det är till exempel därför jag gillar kampanjen i Battlefield 2: Modern Combat. Storyn i sig är inte ett dugg minnesvärd (inte för att det är så mycket story, dock), men det som jag uppskattade var att vi fick spela som soldater från både NATO och Kinas armé, där vi fick propaganda från båda sidorna slängda framför våra ansikten, för att sedan mot slutet av spelet bilda en egen uppfattning och välja vilken sida vi ville leda till seger.

Så det är framförallt därför som The Knife of Dunwall lockar mig riktigt mycket, för att vi får se saker från ett annat perspektiv. Något som jag verkligen älskar, men som jag tycker att vi får se för lite av. Men naturlgtvis ser jag också framemot att få återvända till Dunwall.

The Knife of Dunwall lockar mig

The Knife of Dunwall ser riktigt lovande ut, och jag tror att det kommer att bli riktigt bra.

HQ