Svenska
Blog

Hade helt glömt bort Beyond: Two Souls

Det spelar ingen roll vad jag skriver, det kan vara ett blogginlägg eller en recension, men när jag skriver något så är det 90 % chans att jag helt glömmer bort en liten detalj som jag tänkte ha med från början. Det har dock varit små detaljer, så det har ju inte direkt varit något som jag lagt så mycket vikt på när jag väl kommit ihåg vad jag hade glömt. Den här gången känns det dock som att jag har tagit det till en ny nivå. I början av det här året skrev jag nämligen ett inlägg om spelen som jag såg framemot under året, och det var häromdagen som jag kom på att jag hade helt glömt bort ett spel - Beyond: Two Souls.

Jag kommer ihåg att jag såg framemot spelet när det först utannonserades, eftersom jag älskade Quantic Dreams tidigare spel, Heavy Rain, som enligt mig är ett av de mest känsloframkallande spelen som jag spelat under den här generationen. Men sedan måste det ha varit så att det inte kom så jättemycket ny information, för spelet försvann av någon anledning under min radar. Men häromdagen så kom det ju bland annat nya bilder, och det var då som jag vart påmind om att jag faktiskt såg framemot spelet.

För av det som har visats upp, så tycker jag att det ser riktigt intressant ut. Likt Heavy Rain så tyckte åtminstone jag att det spelmekaniska verkade centrera en hel del på quick time events, men eftersom det fungerade riktigt bra i Heavy Rain så känner jag mig inte speciellt oroad. Det spelmekaniska ser också ut att vara mer likt ett "spel" än Heavy Rain, om vi säger så. Det kan dock te sig rätt märkligt att jag klagat en del på filmiska spel, men sedan ser framemot ett spel som Beyond: Two Souls. Men för mig så är det inte att spelen har blivit filmiska som är problemet (okej, en lite del kanske), men det största problemet som jag har är att utförandet ofta inte känns rätt. Men eftersom jag gillade Heavy Rain riktigt mycket så tror jag inte att det kommer vara ett stort problem med Beyond: Two Souls.

Passade också på att kolla när spelet släpps, och det verkar vara oktober som gäller. Vilket passar bra, för de flesta spelen som jag sett framemot under här året har släppts eller komma att släppas under det här första halvåret, vilket gör att hösten för min del inte kommer att bli lika hård som tidigare år. Beyond: Two Souls ser definitivt intressant ut, och förhoppningsvis så hinner jag även spela Fahrenheit innan det här släpps. För att jag kan.

Hade helt glömt bort Beyond: Two Souls

Misstänker att den övernaturliga aspekten kan komma att skrämma bort folk, men för min egen del så tror jag att det kan bli intressant.

HQ