Svenska
Blog

Översiktlig serie om Elder Scrolls-lore

Det finns många anledningar till att jag älskar Elder Scrolls-spelen, och en utav de är utan tvekan den oerhört intressanta världen som vi får utforska i spelen. Världen i Elder Scrolls-spelen har massvis med intressant så kallad "lore", som enligt mig skiljer sig en del från den standardmässiga Tolkien-typen av fantasy (eller vad jag nu ska kalla det), som vanligtvis brukar genomsyra det mesta som har med fantasy att göra.

Dessvärre så kan jag inte påstå mig vara särskilt insatt i all lore kring Elder Scrolls-världen, trots att jag brukar lusläsa olika artiklar på Unofficial Elder Scrolls Wiki Page då och då. Därför är det tur att jag för en tid sedan snubblade över en kanal på Youtube under namnet ShoddyCast, som åtminstone vid den tiden då jag började prenumerera på kanalen pratade en hel del om kommande The Elder Scrolls Online. Jag känner mig rätt tveksam inför själva spelet (kanske går in mer på det i djupare detalj inom en snar framtid), men samtidigt så kände jag att det kunde vara intressant och följa detta.

Det är dock inte därför som jag väljer att skriva detta inlägg, utan det är för en videoserie som denna kanal påbörjade för ett tag sedan, som går under namnet "Elder Scrolls Lore Series". Det är alltså en serie om Elder Scrolls-lore som jag tycker är riktigt intressant eftersom den presenterar det mesta på ett överskådligt sätt som passar mig bättre som är intresserad men inte speciellt påläst, än en loreguru som kan exakt allt och ingenting. Förtillfället så har de pratat lite kortfattat om kontinenterna på Nirn (Tamriel, som spelen utspelar sig på, är en av kontinenterna), Daedra-prinsarna, The Nine Divines, de större guilderna i världen (Fighters Guild, Mages Guild, Thieves Guild och Dark Brotherhood) och just nu verkar det som att de jobbar sig genom raserna (än så länge har de pratat om Argonians, Dunmer och Dwemer).

Nu kanske det här verkar vara ett rätt virrigt inlägg (det känns som det i alla fall), så jag får helt enkelt avsluta med abnledningen till att jag skrev detta inlägg, nämligen att rekommendera denna videoserie för er som är som jag, att ni tycker att Elder Scrolls-loren är intressant men inte är så himla insatt. Emellanåt så läser de även en bok från spelen (som bland annat The Lusty Argonian Maid...), även om det inte är lika frekvent som själva "huvudvideorna".

Elder Scrolls Lore Series

Översiktlig serie om Elder Scrolls-lore

Riktigt bra videoserie som presenterar Elder Scrolls-loren på ett översiktligt och kortfattat sätt.

HQ