Svenska
Blog

Spelen som jag vill se under årets E3

Årets E3-mässa är snart här, vilket de flesta av oss ser framemot eftersom det i princip är julafton för oss gamers. För min del så ser jag mycket framemot årets E3, framförallt eftersom jag är nyfiken på att få veta mer om Playstation 4 som i nuläget troligtvis blir den konsol som jag kommer spendera mina pengar på. Olyckligtvis för min del så kommer jag det här året inte ta del utav någon av konferenserna, helt enkelt eftersom mitt internet inte är stabilt för fem öre, så för min del kommer det att bli att bläddra genom fler nyheter än vad jag vågar gissa på som har med de nya konsolerna och alla spelen att göra. Men trots detta så tänkte jag ta mig friheten att lista upp de spel som jag hoppas få se under årets E3. Notera dock att den här listan inte nödvändigtvis speglar listan över de spel som jag ser framemot, utan det här är de spel som jag vill se under E3.

Ace Combat 7 - Ända sedan jag spelade Ace Combat: Assault Horizon så har jag fått upp suget efter flygspelen, men tyvärr så görs det inte speciellt många spel av den typen. Det är den främsta anledningen till att jag vill se ett Ace Combat 7 utannonseras under E3. Framförallt hoppas jag på att det blir en regelrätt sjua och inte ett Assault Horizon 2 (även fast jag i ärlighetens namn inte skulle ha någonting emot det heller).

Assassin's Creed IV: Black Flag - Trots att jag fortfarande bara har kört det första spelet, så har Ubisoft lyckats få mig att tröttna på serien. Jag har inte speciellt stora förväntningar inför Black Flag, dels eftersom Assassin's Creed III släpptes för inte så himla länge sedan och det känns som att serien hamnat i samma situation som Call of Duty-spelen. Dock så var jag inte speciellt taggad inför trean förens jag såg det under förra årets E3, så det är fullt möjligt att den historien upprepar sig. Dock så gillar jag ändå pirattemat, om jag ska vara ärlig.

Battlefield 4 - Egentligen är jag så otaggad som jag bara kan bli på det här spelet. Det som hittills visats upp är kampanjen, som verkar bli lika tråkig och generisk som den var i Battlefield 3. Sedan har vi faktumet att DLC redan är utannonserat, trots att spelet inte släpps förens om flera månader. Det skulle inte alls förvåna mig om Battlefield 4 snarare blir ett Battlefield 3.5, med tanke på hur kort tid det egentligen är mellan de här två spelen. Det enda positiva jag egentligen har att säga om spelet är grafiken. Men jag är villig att ge Dice en chans, och jag hoppas att de visar upp multiplayerläget (vilket jag är bombsäker på att de kommer göra) och att der ser riktigt bra ut.

Beyond: Two Souls - Jag tänkte till en början inte ta med det här spelet trots att jag ser framemot det, eftersom jag inte vill veta för mycket. Men vid närmare eftertanke så vill jag nog ändå se lite mer gameplay från spelet, så jag lägger till det på denna lista.

Call of Duty: Ghosts - Jag var optimistisk inför spelet när det väl utannonserades, men jag är inte tillfredställd med det som visats upp. Hittills så ser det bara ut att bli samma sak som tidigare, fast med något snyggare grafik på vissa ställen. Jag måste dock faktiskt erkänna att jag gillar själva trailern för spelet, även fast den ballar ur mot slutet med typiska blockbuster-sekvenser. Men precis som i fallet med Battlefield 4 så är jag villig att ge spelet en chans under årets E3, och jag håller tummarna för att det faktiskt blir mer intressantare och fräschare än tidigare spel, även om det i nuläget inte är mycket som talar för det.

Dark Souls II - Jag har varken spelat Demon's Souls eller Dark Souls, men det är något som jag velat göra eftersom de spelen har varit omtalade tack vare svårighetsgraden. Jag lär nog visserligen försöka ta tag i något utav de innan jag ger mig i kast med Dark Souls II, men för min del så skadar det ju inte att se något från det här spelet.

Destiny - Jag vet faktiskt inte alltför mycket om det här spelet, vilket är en av anledningarna till att jag vill se mer från det under E3. Men det lilla som jag faktiskt sett från Bungies kommande spel ser riktigt intressant ut än så länge, och jag älskar artworken som vi fått se.

Half-Life 3 - Drömma går ju.

Killzone: Shadow Fall - När Killzone: Shadow Fall avslöjades under Sonys PS4-presskonferens så vart jag riktigt exalterad. Visserligen blev jag inte blåst av stolen av den action som visades upp, men rent grafiskt ser det riktigt snyggt ut, och jag älskar också temat med spelet som återspeglar Kalla kriget och Berlinmuren. Hursomhelst så är jag riktigt nyfiken på att få se mer från Killzone: Shadow Fall, som i nuläget ser riktigt lovande ut.

Metal Gear Solid V: The Phantom Pain - Även fast jag hittills bara har spelat Metal Gear Solid 4 (skäms på mig), så ser jag ändå mycket framemot Metal Gear Solid V, eftersom jag ändå älskade fyran (bortsett från den sega starten som till en början gjorde att jag inte orkade ta mig genom spelet).

Mirror's Edge 2 - Även fast jag fortfarande inte har spelat det första spelet, så hoppas jag verkligen på att vi äntligen får se en uppföljare. För av det som jag sett från det första spelet så ser det designmässigt riktigt bra ut och jag gillar skarpt att det inte är skjutandet som är det centrala fokusen i spelet, utan snarare att springa och hoppa över byggnader. Det har ju också varit mycket rykten kring det nu på sistone, vilket gör att det ändå känns troligt att det kan visas upp. Jag tror också att det bara är bra för Dice att få göra andra spel som inte är Battlefield.

Rainbow 6: Patriots - Sedan det först utannonserades så har jag varit orolig för spelet. Rainbow Six är nog en av mina absoluta favoritserier när det kommer till FPS tack vare det taktiska djupet som de första spelen bjudit på. Visserligen tyckte jag att Vegas-spelen var bra rent spelmekaniskt, men de spelen saknade också det taktiska djupet som jag älskar med serien, och jag tvivlar starkt på att Patriots kommer hamna i samma liga som framförallt Raven Shield. Men tills jag sett något mer från spelet så tänker jag hålla mig neutral, vilket gör att jag hoppas på att få se det under E3.

Splinter Cell: Blacklist - Trots att jag inte spelat något spel i serien ännu, så är jag oroad för Blacklist. Det ser liksom inte riktigt ut som Splinter Cell, utan påminner mer om något som skulle kunna handla om Bourne. Jag fick dock lite förnyat hopp när multiplayerläget Spies versus Mercs visades upp, som ser riktigt intressant och annorlunda ut jämfört med standardmallen av multiplayer. Förhoppningsvis så kanske vi även får se något ur kampanjen som känns mer som... Splinter Cell.

The Elder Scrolls Online - Att jag älskar både Oblivion och Skyrim är nog ingen nyhet vid det här läget, så för vissa är det kanske givet att jag borde vara überhypad inför den kommande MMO-satsningen. Faktum är dock att jag inte är speciellt hypad, utan snarare tveksam. Jag har rätt blandade åsikter om spelet, så jag känner att om jag får se mer från det under E3 så kan det hjälpa mig att bestämma om jag ska se framemot spelet eller inte.

The Evil Within - Jag må visserligen bara ha spelat ett fåtal skräckspel, men jag tycker ändå att jag tydligt kan se vart skräckspelen är på väg (åtminstone om vi pratar AAA-produktioner som Dead Space 3 eller Resident Evil 6). Därför är det skönt att se ett spel som The Evil Within, som än så länge ser riktigt lovande ut och verkar precis vara vad skräckgenren behöver.

Thief - På sista tiden så känns det som att stealthgenren fått sig ett upplyft, vilket jag bara ser som positivt. För att hålla sig till skuggorna och hålla sig osedd är ett mycket spännande moment, och kommande Thief ser ut att bli riktigt lovande (även fast det designmässigt kanske ser lite väl ut som en blandning mellan Dishonored och Skyrim).

Watch Dogs - Enligt mig så har Watch Dogs bara gått från klarhet till klarhet. Spelet tog mig med storm när det utannonserades under förra årets E3, och sedan dess har det för min del bara sett bättre och bättre ut. Egentligen känner jag mig rätt nöjd med det som jag sett hittills, men eftersom det ändå ska visas under årets E3 så kan det väl inte skada med ytterligare gameplay och eventuellt mer detaljer.

Wolfenstein: The New Order - Jag har visserligen inte spelat något tidigare Wolfenstein-spel, men efter alla gråbruna militärskjutare så ska det bli skönt att återigen få slakta massvis med nassar. Hittills så tycker jag det verkar riktigt intressant med ett alternativt 60-tal där nazisterna har vunnit.

Vilka spel hoppas ni på att få se under årets E3-mässa?

Spelen som jag vill se under årets E3

E3 i sikte!

HQ