Svenska
Blog

Metro: Last Light - Chronicles Pack

I det fjärde och sista DLC-paketet till Metro: Last Light är det den här gången äntligen dags att få ta del av lite storybaserat material, något som jag önskat mig men som jag inte riktigt var säker på om det skulle ske.

De tidigare DLC-paketen till Metro: Last Light var ju inte storybaserade, vilket jag till en början blev lite besviken på eftersom det var just det som jag ville se mer av. Jag kunde dock ändå uppskatta DLC-paketen för det som de faktiskt var, för de var ju egentligen inte på något sätt dåliga. Men den här gången är det som sagt storybaserat material som gäller, vilket gjorde mig riktigt hoppfull. Jag kan säga att Chronicles Pack är mitt favorit-DLC till spelet samtidigt som det lämnade önskan efter mer.

Den här gången får vi se några andra karaktärers perspektiv som utspelar sig parallellt med storyn i huvudspelet. I den första nivån får vi spela som Pavel, som ni kanske kommer ihåg var en fånge hos fascisterna och som hjälpte Artyom att fly. Den här gången har Pavel återigen hamnat i trubbel, då nivån startar med att han är fastbunden hos ett gäng med banditer. Det gäller då att ta sig ut från banditernas tillhåll, och eftersom det inte finns mycket ammunition så gäller det att smyga. Här har man faktiskt inte tillgång till en kompass överhuvudtaget, vilket gjorde det emellanåt klurigare för mig åt vilket håll jag skulle åt, då jag åtminstone ett par gånger hamnade i en återvändsgränd.

I det andra uppdraget får vi börja spela som Ulman, men en bit in får vi också spela som Khan, och det här uppdraget visade sig vara mitt favorituppdrag ur detta DLC-paket. Till skillnad från Artyom så pratar Ulman samtidigt som spelaren kontrollerar honom, vilket jag gillar skarpt eftersom det emellanåt kändes märkligt att Artyom var tyst under själva spelets gång. Atmosfären är strålande genom hela nivån, och sedan är ju i princip allt som har med Khan att göra riktigt bra. Jag vill verkligen inte avslöja för mycket, men jag kan säga att denna nivå påminner en hel del om "Ghosts"-nivån från Metro 2033.

I den tredje och sista nivån axlar vi rollen som Anna, när hon beger sig upp till ytan tillsammans med Artyom för att hitta och döda en Dark One som setts. Den här nivån är identisk med en av de första nivåerna ur huvudspelet, skillnaden är ju då att man spelar som Anna istället och ger Artyom understöd med sitt prickskyttegevär. Nivån byter dock fokus en bit in, då vi senare i nivån ska ta oss förbi ett gäng med ryska fascister och nå Artyom före de, men som ni säkert kommer ihåg så ger ju fascisterna sig väg med både Artyom och The Dark One.

Överlag så gillade jag uppdragen, även fast storyn känns minimal så bidrar det ändå med att expandera spelet utan att få det att kännas som att jag upplevde att storyn i huvudspelet inte kändes komplett, vilket jag gillar. Jag vart dock lite besviken på längden på uppdragen, då Chronicles Pack är det DLC-paket till Metro: last Light som jag tagit mig genom snabbast (det här är det enda inlägget om DLC till Metro: Last Light som jag skrivit samma dag som det släppts). Fast tittar vi på priset på detta DLC-paket så känns det nog ändå rättvist, men jag hade gärna sett mer. Men Chronicles Pack är ett riktigt stabilt DLC-paket, och även det som jag gillar bäst utav de fyra som släppts till Last Light.

Betyg: 8/10

Metro: Last Light - Chronicles Pack

I princip allt som har med Khan att göra tenderar att vara riktigt bra, och hans egna nivå i Chronicles Pack är inte ett undantag.

HQ