Svenska
Blog

Då har även jag sett Gravity

Var häromdagen och såg den relativt nya rymdrullen Gravity, en film som jag sett framemot men som jag samtidigt inte visste vad jag skulle förvänta mig av den. Men ett besök till den lokala biografen kändes dock ofrånkomlig. Det var också ett bra tag sedan jag skrev om en film, men jag hade tänkt börja göra det igen eftersom jag känner att min blogg är i stort behov utav variation.

Jag tänkte inte gå in speciellt mycket på handlingen, då det enklaste som går att säga är att det skiter sig för ett par astronauter, som spelas av Sandra Bullock och George Clooney. När det kommer till skådespelarna så är det ju ändå rätt avskalat, i och med att det endast är i princip två stycken under hela filmen, men trots detta så lyckas båda skådespelarna fylla ut hela filmen med riktigt bra insatser. Sandra Bullock kan ha gjort sin bästa roll här, och George Clooney fortsätter med det han gör bäst - att vara en riktig mysgubbe.

Det som jag älskade mest med hela filmen var dock hela atmosfären, som kunde gå från skrämmande och farlig till lugn och vacker, men samtidigt var den hela tiden påtaglig och gav känslan av hjälplöshet i den tyngdlösa rymden. Musiken bidrog även en del till detta, som var maffig eller tyst på precis rätt ställen under filmen. Tempot var också perfekt, då det aldrig kändes för mycket eller för lite av de lugnare partierna eller actionsekvenserna. Kameraarbetet var också otroligt tjusigt, och gjorde att filmen såg riktigt snyggt ut. Älskade också att ljudet faktiskt var rätt lågt när saker hände i rymden, något som inte brukar vara vanligt i de rymdfilmer som jag har sett.

Det enda klagomål som jag har på filmen är att den på sina håll känns rätt Hollywoodifierad, framförallt gällande sidohandlingen och även mot slutet, men i övrigt så lyckades faktiskt Gravity överstiga mina förväntningar. För min del var Gravity lite av en extraordinär upplevelse.

Betyg: 9/10

Då har även jag sett Gravity

Även när det skiter sig lyckas Ernst behålla lugnet och utstråla sin mysighet.

HQ