Svenska
Blog

Denna generations bästa spel [1]

Så var det dags. Denna konsolgeneration, som varat i drygt 8 år, har gått mot sitt slut i och med den amerikanska releasen av Playstation 4, och om över en vecka är det vår tur i Europa att introduceras till den nya konsolgenerationen. Med detta så kommer vi naturligtvis att blicka framåt mot alla nya spel och upplevelser vi kommer få ta del av under de kommande åren.

Men jag känner också att det är dags att titta tillbaks över den generation som nu varit, och minnas de upplevelser som vi fått. I och med den stundande releasen av Playstation 4, även fast jag personligen inte kommer skaffa den samma dag som den släpps, så har jag tittat tillbaks och försökt kora de bästa spelen från denna generation. Det är dock inte lätt, för det har släppts riktigt många bra spel som åtminstone förtjänar att nämnas, men jag får nöja mig med att helt enkelt kora de tio spel som enligt mig varit något alldeles extra denne generation.

10. Battlefield: Bad Company 2

Just denna placering var faktiskt oerhört svår att sätta, om jag ska vara helt ärlig. Men i slutändan valde jag att ge denna plats till Battlefield: Bad Company 2, vilket på sätt och vis är lite märkligt egentligen. Förra gångaren hade nämligen till skillnad från alla andra militärskjutare en kampanj som hade stora och öppna nivåer, men var också helt oseriös och hade en hel del skön humor. Flera av kommentarerna som karaktärerna säger får mig att bli lika glad idag, och scenen då Haggard utbrister "There's gold in them thar hills", skjuter med hagelbössan i luften och helt på egen hand invaderar ett neutralt land är nog bland det roligaste jag bevittnat i ett spel.

I Bad Company 2 däremot var kampanjen inte lika bra, dels för att humorn var nedtonad (det fanns dock ett par sköna scener) och istället för de öppnare nivåerna var spelet för det mesta oerhört linjärt. Så varför hamnar det här spelet på denna lista, när jag kunde välja mellan ett par andra spel som har en betydligt bättre kampanj? Jo, för att Battlefield: Bad Company 2 är det spel som jag haft roligast med hela denna generation, därför tycker jag det förtjänar en plats på denna lista.

För även fast multiplayern i Bad Company 2 är mer generöst än i föregångaren, och även fast det (åtminstone från en PC-spelares perspektiv) kan verka lite... litet, när det kommer till antalet spelare och storleken på kartorna jämfört med exempelvis Battlefield 3, så finns det få spel som kan mäta sig med Bad Company 2 när det kommer till fantastisk multiplayer.

Mycket av mina positiva omdömen kommer visserligen ifrån att jag helt enkelt har spelat detta flera gånger med polare och alltid haft en otroligt trevlig stund när oväntade saker tycks hända med jämna mellanrum. Eller att jag helt enkelt är med om riktigt minnesvärda spelmoment. Men även de gånger som jag körde som ensamvarg så var det svårt att inte älska multiplayern. Dels var i princip alla kartor i spelet välgjorda, för såhär på rak arm kan jag inte komma på en enda karta som jag inte gillade. Sedan gick det att förstöra i princip allt som fanns på kartan, vilket gjorde att slagfälten kändes mer dynamiska och att det fanns en känsla av att ingen plats var det minsta säker.

Kort och gott så var multiplayern i Battlefield: Bad Company 2 fantastiskt, och jag älskade varenda sekund som spenderades på slagfälten. Detta gör att spelet med relativ enkelhet seglar sig in på listan över de bästa spelen denna generation.

Denna generations bästa spel [1]

Fantastiskt bra multiplayerlir.

HQ