Svenska
Blog

Denna generations bästa spel [7]

Så var det dags. Denna konsolgeneration, som varat i drygt 8 år, har gått mot sitt slut i och med den amerikanska releasen av Playstation 4, och om över en vecka är det vår tur i Europa att introduceras till den nya konsolgenerationen. Med detta så kommer vi naturligtvis att blicka framåt mot alla nya spel och upplevelser vi kommer få ta del av under de kommande åren.

Men jag känner också att det är dags att titta tillbaks över den generation som nu varit, och minnas de upplevelser som vi fått. I och med den stundande releasen av Playstation 4, även fast jag personligen inte kommer skaffa den samma dag som den släpps, så har jag tittat tillbaks och försökt kora de bästa spelen från denna generation. Det är dock inte lätt, för det har släppts riktigt många bra spel som åtminstone förtjänar att nämnas, men jag får nöja mig med att helt enkelt kora de tio spel som enligt mig varit något alldeles extra denna generation.

4. Journey

Att beskriva och samtidigt motivera varför Journey hamnar rätt långt upp på denna lista är svårt att göra, för grejen med Journey är att det är något som man själv måste uppleva. Skulle jag sitta och berätta om exakt allt i spelet som gör Journey till ett mästerverk och ett av de bästa spelen från denna generation, så skulle jag förstöra nöjet för de som inte upplevt det ännu.

Men Journey är en resa, inte bara på grund utav titeln och att det är det jag gör i den oerhört vaga storyn, utan det är verkligen en resa som ger en mäktig och minnesvärd upplevelse. Under min resa så reste sig nackhåren högt upp med jämna mellanrum, eftersom spelet är vackert på i princip varenda punkt. Både den abstrakta berättelsen men också den klockrena designen som doftar sagoboksanda, och vid flera tillfällen så bokstavligen tappade jag hakan när en helt fantastisk vy bredde ut sig över skärmen.

Kort och gott så är Journey en annorlunda upplevelse som inte liknat någonting annat som jag fått uppleva i spelväg, och det är ingen som helst tvekan från min sida om att Journey är ett vackert konstverk och en av denna generations bästa spel.

Denna generations bästa spel [7]

Oerhört vackert spel.

HQ