Svenska
Blog

Denna generations bästa spel [10] (Fejk)

Så var det dags. Denna konsolgeneration, som varat i drygt 8 år, har gått mot sitt slut i och med den amerikanska releasen av Playstation 4, och om över en vecka är det vår tur i Europa att introduceras till den nya konsolgenerationen. Med detta så kommer vi naturligtvis att blicka framåt mot alla nya spel och upplevelser vi kommer få ta del av under de kommande åren.

Men jag känner också att det är dags att titta tillbaks över den generation som nu varit, och minnas de upplevelser som vi fått. I och med den stundande releasen av Playstation 4, även fast jag personligen inte kommer skaffa den samma dag som den släpps, så har jag tittat tillbaks och försökt kora de bästa spelen från denna generation. Det är dock inte lätt, för det har släppts riktigt många bra spel som åtminstone förtjänar att nämnas, men jag får nöja mig med att helt enkelt kora de tio spel som enligt mig varit något alldeles extra denna generation.

1. Aliens: Colonial Marines

Efter flera år av väntan så var det äntligen dags att i rollen som benhård marinsoldat slakta massvis med farliga utomjordingar. Jag såg framemot spelet, och jag kunde inte i min vildaste fantasi tro att det skulle bli en besvikelse.

Den oerhört ostiga storyn visade sig vara den bästa berättelsen som jag någonsin har upplevt, med vändningar som jag aldrig kunde ha förutspått själv. Det var helt sinnessjukt hur pass avancerad handlingen var, att jag ärligt talat inte trodde att det var sant. De som skrev manuset måste vara riktiga genier. Det vart inte heller sämre tack vare de makalösa mellansekvenserna och de fantastiska röstskådespelarna som gjorde att karaktärerna kändes precis som riktiga människor, och det var omöjligt att inte känna någon sympati för de.

Vapenkänslan var den mest realistiska som jag någonsin har upplevt, trots att puffrorna som fanns var påhittade. Jag älskade verkligen striderna, istället för att göra få men livsfarliga Xenomorpher så var de istället korkade och hur många som helst. Jag hatar nämligen när ett fåtal fiender är smarta och lyckas överlista mig hela tiden, så det är mycket bättre när de är korkade och många så att jag kan meja ned hur många som helst utan att dö. Men det som var mest vågat var faktumet att motståndet för det mesta bestod utav mänskliga legosoldater. Det görs alltför lite spel där vi får skjuta ihjäl mänskliga soldater, så det var ett riktigt bra drag från utvecklarnas sida eftersom striderna känns mer taktiska i och med att fienderna skjuter tillbaka. Lyckligtvis så är de inte heller speciellt smarta, så jag behövde aldrig oroa mig för att de skulle döda mig eller ens upptäcka mig.

Men bäst av allt måste nog ändå vara grafiken, för det är det absoluta snyggaste spelet som jag någonsin har bevittnat. Inte ens Crysis 3 på en maxad speldator kan mäta sig med Colonial Marines. I synnerhet så är det karaktärsmodellerna och blodet som ser oerhört realistiskt och otroligt snyggt ut. Karaktärerna ser precis ut som riktiga människor och blodskvättet är så oerhört vackert. Spelet är verkligen så pass snyggt att jag ärligt talat glömde bort helt att det bara är ett spel och att det inte är en film.

I slutändan så har jag verkligen ingenting negativt alls att säga om det mästerverk som Gearbox har knåpat ihop. Aliens: Colonial Marines är inte bara det absolut bästa spelet denna generation, utan det är också det bästa spelen som någonsin har gjorts i världshistorien.

Spoiler:Jag hoppas ni förstod att jag bara driver med er, om ni kastar om de positiva orden till deras motsatser så har ni min riktiga åsikt om spelet. Den riktiga delen som avslöjar vilket spel som jag tycker är denna generations bästa dyker upp någon gång imorgon, eftersom jag dessvärre inte har haft tid att skriva på motiveringen till det spelet.

Denna generations bästa spel [10] (Fejk)

"If it bleeds, it means we can kill it."

HQ