Svenska
Blog
Murdered: Soul Suspect verkar intressant

Murdered: Soul Suspect verkar intressant

Ett spel som verkar ha hamnat lite i skymundan är Murdered: Souls Suspect, som jag minns att jag såg en trailer till någon gång förra året men som jag sedan lyckades glömma bort trots att det verkade intressant (samma sak hände med Beyond: Two Souls också). Men tack vare en relativt ny trailer samt rapporteringarna om att det ska komma till både Playstation 4 och Xbox One utöver de redan bekräftade formaten PC, Playstation 3 och Xbox 360, har spelet dykt upp på min radar igen.

Idén till spelet ska tydligen ha startat med att spelets creative director Yosuke Shiokawa funderade på vad som skulle hända om John McClane dog i Die Hard men sedan kom tillbaks som ett spöke. Murdered: Soul Suspects handlar alltså om detektiven Ronan O'Connor som blir mördad när han försöker lösa ett fall, men när han återvänder som ett spöke försöker han lösa mysteriet med mordet på honom själv.

Konceptet måste jag säga är riktigt intressant, något som jag även minns att jag tänkte när jag först såg trailern för nästan ett år sedan. Och nu sitter jag här och inser att jag ändå lyckades glömma bort spelet i alla fall. Jag är ju ändå någorlunda intresserad av det övernaturliga, så att ikläda mig i rollen som en huvudkaraktär som dött och kommit tillbaks som ett spöke låter intressant för mig. Det enda som jag funderade över var hur själva spelet skulle vara uppbyggt, för även om ett koncept är intressant räcker det inte om själva spelmekaniken inte håller. Men av det lilla som jag kollade upp tycker jag ändå det ser rätt hyfsat ut, och med tanke på en release någon gång i juni är det här ett spel som jag kommer hålla ögonen på.

HQ