Svenska
Blog
Lite detaljer kring Bionicles återkomst

Lite detaljer kring Bionicles återkomst

Jag har tidigare bloggat om både rykten och bekräftelsen att Lego tänkt återinföra Bionicle på leksakshyllorna till 2015, och då jag dragits med i hypen hade jag tänkt blogga lite om några nya detaljer som avslöjats under årets New York Comic Con-mässa.

Till att börja med visade de en form av animerad trailer som ger en bakgrund till storyn. Nu vet jag inte hur många som följt storyn i Bionicle tidigare, men det är bekräftat att Bionicles återkomst kommer bli en reboot av serien, dock ska det tydligen bli en "soft reboot" i stil med de två senaste Star Trek-filmerna. Det märks också att Lego låtit sig inspireras av Bionicles första år när det kommer till story och skådeplatsen. Själva storyn i sig ska berättas genom minuterlånga animerade kortfilmer och framförallt genom böcker som beräknas släppas under andra halvan av 2015. Det är än så länge tänkt att Bionicle ska hålla på i tre år, men det är inte omöjligt att det fortsätter längre än så.

Men vad som kanske är viktigast är själva figurerna, och sex av dessa är naturligtvis hjältarna (ni kommer känna igen namnen på de, det kan jag garantera). Just de här figurerna är de enda som Lego hittills har visat på deras Facebook-sida, men utöver dessa ska det också släppas sex så kallade "Protectors" (som ska motsvara byinvånare) samt "Lord of Skull Spiders" som förmodligen lär vara en skurk av något slag (samtliga figurerna går att se i dessa två videoklipp). Hjältarna har också karaktärsbeskrivningar här, för er som vill läsa vidare och se hur mycket av de ni känner igen. Men för att återgå till själva figurerna, måste jag personligen säga jag tycker det ser riktigt bra ut.

Det som jag sett från Bionicles återkomst hittills måste jag säga ser riktigt lovande ut, och det ska bli intressant och se hur slutresultatet kommer bli. Vad tycker ni om de nya figurerna, och hur tror ni att Bionicles återkomst kommer bli?

HQ