Svenska
Blog
Kanske dags att återvända till Tamriel igen

Kanske dags att återvända till Tamriel igen

Igår läste jag nyheten på GR om att The Elder Scrolls Online (äntligen) ska släppas till konsoler i sommar. Just denna bit intresserar mig inte särskilt mycket eftersom jag redan äger spelet till PC, men den medföljande nyheten om att månadskostnaden skulle slopas var betydligt intressantare för min del. Vilket roligt nog faller samman med att jag under en tid varit sugen på att återvända till Tamriel.

Det var ändå inte heller något dåligt spel enligt mig, då jag gillade det öppna klassystemet, PvP-krigandet i Cyrodiil, den snygga grafiken (spelet har verkligen sina stunder, som bilden ovan) och den stämningsfulla musiken. Jag spenderade ändå två månader med det innan jag avbröt min prenumeration. Dels för det fanns andra spel att spela, men framförallt för bristerna med spelet gjorde jag inte hade lust att slänga pengar på det varje månad.

När spelet släpptes var det kanske inte helt oväntat, men ändock tragiskt, att det var buggigt. Jag skulle nog även påstå att min upplevelse med Elder Scrolls Online var buggigare än vad både Oblivion och Skyrim tillsammans var. De flesta uppdragen var också mediokra som bäst, med endast ett fåtal minnesvärda sådana (The Thing-inspirerade uppdraget är utan tvekan mitt absoluta favorituppdrag). Detta i kombination med den begränsade spelvärlden och mikrotransaktioner trots månadskostnad gjorde jag tillslut tappade intresset för spelet.

Att slopa månadskostnaden och istället erbjuda en valfri prenumerationstjänst känns enligt mig som en bra idé, och något som kanske borde ha gjorts från början. På förhand hade jag inget emot månadskostnaden, men med tanke på hur många som tydligen vart upprörda och med tanke på resultatet blev hade det kanske varit smartare att låta den enda kostnaden vara inköpet av spelet och en valfri prenumerationskostnad redan från början.

Månadsbetalningen försvinner den 17 mars, och för de som vill spela det på konsoler släpps det den 9 juni. Jag ser som sagt lite framemot att återvända, och eftersom det släppts ett flertal uppdateringar sedan release har spelet förhoppningsvis blivit bättre. För att avrunda det här inlägget kan jag passa på att länka till den senaste CGI-trailern som släpptes i samband med nyheten, samt en "supercut" version med samtliga av dessa trailers.

HQ