Svenska
Blog
Japanska animeflickor på flygplan

Japanska animeflickor på flygplan

Jag brukar vanligtvis inte ifrågasätta märkligheter när det kommer till japanska spel, eftersom... ja, det är ju Japan vi pratar om. Deras kultur är minst sagt annorlunda jämfört med den västerländska kulturen, men det är ju så det är. Dock har jag lite svårt att förstå mig på vad jag nyss sett, även fast det egentligen inte är någonting nytt blir jag lika fascinerad varenda gång.

Enda sedan Ace Combat 6 har det funnits något slags samarbete mellan serien och en annan av spelserie av Namco Bandai, The Idolmaster, som jag i princip inte vet någonting om. Bortsett från att det verkar kretsa kring tecknade animeflickor, men det är där som min kännedom om serien börjar och slutar. Men vad har det med Ace Combat att göra? Jo, det fanns DLC-skins till vissa av jetplanen med färger och motiv baserade på dessa flickor, något som sedan återvände som DLC till Assault Horizon. Nu har Ace Combat Infinity haft två kollaborationsevent med denna serie där det gått att få tag på emblems och nicknames baserade på serien. Nu är ett tredje på väg, där det ska gå att få tag på skins.

Något som verkar få folk att gå bananas på ett Ace Combat-forum jag är registrerad på, och jag fattar ingenting. Det snackas om att samla på sig sina waifus, och jag sitter här och fattar ingenting av vad detta är eller varför det är sån uppståndelse kring det. Jag tror ärligt talat att min hjärna exploderat bara av att kolla på bilderna på dessa... rent ut sagt groteska skapelser (ni kollar på egen risk, förutsatt att bilden ovan inte är tillräcklig). Jag har inget emot serien i sig eftersom jag som nämnt inte vet något om den, men rent designmässigt ser de här motiven horribla ut på dessa stackars jetplan.

Jag tror jag behöver gå ut och ta en nypa frisk luft, kanske är bäst att ta en paus från internet efter en hjärnexplosion som denna.

My eyes, my eyes!

HQ