Svenska
Blog
Har spelat en del The Elder Scrolls: Legends

Har spelat en del The Elder Scrolls: Legends

Nu kanske det bara är jag, men jag har fått känslan av att kortspelet The Elder Scrolls: Legends glömts bort. Jag vet i alla fall att det är ett spel som jag nästan själv glömt bort. Det utannonserades på Bethesdas E3-konferens 2015, och sedan var det i princip tyst från det tills året senare då beta-versionen släpptes. Jag minns att jag testade det då lite grand och tyckte det verkade helt okej, sedan försvann det helt från min radar. När det sedan släpptes officiellt i våras vart jag förvånad över att det inte redan hade släppts.

Precis som med betan testade jag det endast lite grand strax efter släppet, och även fast jag tyckte det var hyggligt fastnade jag inte riktigt. Om det berodde på spelet i sig, eller det faktum att jag var fullt upptagen med både plugg och Horizon: Zero Dawn låter jag vara osagt. Men under de senaste dagarna har jag börjat spela mer av det, och efter att ha kommit genom hela storyläget (ja, en sådan finns) och lirat ett gäng onlinedueller mot andra spelare har jag fastnat.

Jag kan dock inte riktigt sätta fingret på vad det är som fått mig att fastna. Mycket av det grundar sig väl egentligen på att jag sedan tidig ålder samlade på olika kort, såsom Pokémon, Digimon, Yu-Gi-Oh och Monsterkort, och även fast jag inte spelade med dem speciellt mycket var det något som jag tyckte var kul när det väl gjordes. Dessutom är ju temat säkerligen en anledning, eftersom jag ändå är ett stort Elder Scrolls-fan.

Men oavsett vilket har jag riktigt roligt med Elder Scrolls-kortspelet, och i nuläget verkar det kunna bli ett spel som jag spelar lite grand varje dag på en regelbunden basis. I alla fall tills Gwent släpps (som i och för sig befinner sig i en öppen beta just nu, kanske borde testa mer av det med), då är det möjligt att jag går över till det istället. Eller simultanspelar båda kortspelen på samma gång, vem vet.

HQ