Svenska

Första dagen på gymnasiet

Skrivet av Ironfist00 den 18 augusti 2009 kl 16:07

gick upp kl 6.45 idag eftersom det var första dgen på gymnasiet, till och med första gången. igelstavikens idrottsgymnasium blev det och jag var otroligt nöjd med mitt beslut. Väl inne i Igelsta tråkades jag sönder.

Jag valde att gå NVID som är Naturvetenskap med Elitidrottsinriktning på Sprint, vilket är bland det tuffaste man kan gå eftersom man ska plugga mycket samtidigt som man sportar på fritiden. Hade 280 i betyg när jag slutade nian så ingen riktig fara är det ju, men nog med arbete blir det nog.

Sen så var det upprop idag och ca 25 trötta elever glodde på läraren, efter det så skulle vi skriva på ca tre papper och ta hem två st. Rundvandring blev det och lunch, efter det rast tills en genomgång startade. När jag kollar på schemat så ser jag att det är jobbigt. Visst, första terminen är alltid lugn, men detta var något nytt. Långa skoldagar, speciellt på onsdagar då vi slutar 16.35, en obekväm tid.

Tiderna är något nytt, men även det fulla ansvaret. Man måste hålla reda på alla saker och vuxenlivet börjar märkas rejält, då man inte kan missa att lämna in ett arbete eller överhuvudtaget vara sjuk då man riskerar att få IG i hela kursen. Gymnasiet ser ut just nu att bli en finne i stjärten. Dock så blir det sociala umgänget större, en positiv sak.

HQ