Svenska

Att glömma stretching.

Skrivet av Ironfist00 den 4 november 2009 kl 18:21

Gör inte det...
---------------------------------------------------------

Stretching är oerhört viktigt som alla vet, om du inte gör detta efter ett träningspass eller liknande utsätts du för en stor risk, du kommer nästa morgon känna att du inte kan sitta på toaletten eller att gå diskrett. Ett muskelfäste ha gått av och det är ett litet, men lagom för att du ska känna dig obekväm. Denna blogg ska dock inte handla om ren fakta, utan ännu ett misstag jag utsatts för...

I går morse hade jag ett väldigt krävande styrkepass. Jag går i ett gymnasium där man satsar på idrott och själv håller jag på med Sprint i skolan samt diverse sport utanför. Sprint är dock en sport där man måste träna konstant. På gymmet så hade tränaren gett mig ett schema som jag skulle följa. Det var 15 olika övningar, från topp till tå och de flesta var jobbiga. Jag skulle köra 10-12 rep på femton övningar. Tre stycken block.

Något som är viktigt när man tränar styrka, (Som jag hört från min tränare) är att man tränar hela kroppen under en träning. Man ska inte bara träna biceps eller mage utan allt. Det gjorde problemet värre för min del som faktiskt var att glömma stretcha, ännu mer med tanke på hur hårt det var.

Tränaren sa faktiskt till mig ett antal gånger att jag inte skulle glömma stretchingen, men jag gjorde det i alla fall. Högst 20 min efter måste man stretcha eller så är det för sent. Jag märker detta på lunchen och desperat försöker jag stretcha, men stelheten har inte kommit ännu så jag konstaterar att det funkar.

När jag går och lägger mig på kvällen känns det ok, men när jag vaknar på morgonen kan jag inte komma upp. Jag kommer på vad felet är och lägger mig igen, men eftersom det är skola måste jag upp vilket är ytterst plågsamt. Hela kroppen spänner sig och till och med mina sprinterben värker. Allt värker faktiskt och det utnyttjade mina kompisar väl då de på något sätt fick reda på att jag hade träningsvärk. Deras händer på mina ömma punkter var inget kul alls.

Glöm inte att stretcha för guds skull.

HQ