Svenska
Hur känns Svininfluensan?

Hur känns Svininfluensan?

Skrivet av Ironfist00 den 5 november 2009 kl 19:38

Igår tog jag en spruta som var en decimeter lång, innehållet var en liten dos av viruset. Läkaren varnar om att det finns biverkningar. Jag börjar redan på kvällen känna mig stel i axeln där jag tog sprutan, men dagen som skulle komma, idag, skulle inte bli lika kul.

Det var faktiskt ingen som berättat att jag skulle ta sprutan på onsdagskvällen kl 19:00. Att komma in med tåget och sedan bli hämtat av farsan på den sena eftermiddagen var en början på den lilla hemlisen. Det var nämligen nu som jag fick reda på sprutan. Brorsan visste inte hur man fick all musik att föras över från en mobil till sin egen. Jag löste det genom att installera kortet. När vi senare ska komma till denna "Drop In" så är det en lång kö och vi bestämmer oss för att vänta till lite senare.

Klockan 19:00 blev det bestämt, ingen kö och ingen i väntesalen, detta skulle gå snabbt. Mamma stod först på tur, sen är det min tur. Pappa vägrar då han har fobi mot blod och sprutor. Han berättade om när han tog sprutor när han skulle på militärtjänst i Libanon. Det var långa sprutor, men i slutet av 80-talet, några år innan jag föddes.

Sprutan känns ingenting, ett litet stick och jag ser den långa nålen stickas in i huden. Inget farligt med det och det är nu jag får reda på biverkningarna. Jag visste att man injicerade en litet del av viruset för att man skulle bilda antikroppar. Jag är dock inte i riskgruppen så har inget att frukta. Bara efter några minuter känner jag att axeln och resten av armen börjar bli stel och bli öm. Det blir dock inte värre och jag somnar lätt som en plätt.

På morgonen känns armen som efter det hårda styrkepasset för två dagar sedan, men detta är bara en reaktion av influensan. Idag var det torsdag och det skulle vara träninng kl 08:30. Vi skulle börja med löpning på spåret, några backintervaller och sedan nerjogg, resten var frivilligt och jag valde gymmet för att se hur armen funkade vid hårdare förhållanden. Armen funkar bra och med den lilla tiden kör jag 8-12 rep på 1-2 set.

I skolan äter jag lunch som vanligt och det känns fortfarande bra, förutom att armen värker som om det vore något jäkla T-Virus som jag blivit injicerad med. På matten känner jag något underligt. Jag hänger inte med överhuvudtaget och min mattehjärna är inte i form, jag börjar darra. Jag märker att jag fått feber på det korta ögonblicket och pannan är brännhet, säkert 39 graders feber.

Jag går hem och sover i några timmar medan febern ligger stadigt på 39 grader. Just nu har jag ont i hela kroppen och känner mig hängig som om jag varit med på ett tvådagars-lan. Chansen att du får ont i det område där du blir injicerad är ganska stor, att få feber är lite mindre, men det känns som vilken influensa som helst. Just nu bär jag vardagskläder, morgonrock, mössa och halsduk och skriver en blogg om en förbannad reaktion på en spruta, damn!

Var beredda på att sprutan resulterar i ett ganska obehagligt tillstånd inom ett dygn.

HQ