Svenska

Dagens Superhjälte: Nightcrawler

Skrivet av Ironfist00 den 17 januari 2010 kl 17:20

T-man är denna riktad till! Näee, men han tycker om denna killen så jag valde honom och ska presentera lite om vad han är för sorts mutant, får se om ni får intresse för denna.

Kurt Wagner föddes i Bayern, mamman kallades Mystique och redan vid födseln hade han ett ovanligt utseende. Blå hud, spetsiga öron, Huggtänder och lång spetsig svans. Mystiques sanna identiten bevisades dock efter hon födde Kurt och paret jagades av en uppretad folkmassa. För att rädda Kurt kastar Mystique Kurt över kanten och han blir senare räddad av sin biologiska pappa, kallad Azazel. Pappan tar honom till en zegenardrottning, en spåkvinna kallad Margali. Hon jobbade i en cirkus som täckmantel för att inte bli klassificerad som häxa (som hon var).

Kurt fick leva vid cirkusen utan att lagligt adopteras, men trivdes på cirkusen där medlemmarna inte hade några fördomar mot "miss foster". Margali's riktiga barn Stefan och Jimaine blev hans två närmaste vänner. Stefan som hade magiska krafter var instabil och kunde ibland bli sitt eget byte då krafterna tog över hans sinne, sade till Kurt att om det hände någon gång, var Kurt tvungen att döda honom i värsta fall. Samtidigt så började Kurt visa stora talanger inom cirkusen då han var otroligt smidig, åskådarna trodde det var en man iklädd i demonkostym som uppträde så inget hände med honom, samtidigt så började Kurt ingå i en romans med ena barnet, Jimaine.

Flera år senare fick Texas miljonären Amos rykten om Kurt och cirkusen, så han köpte den. Jimaine flyttade sina bästa akt in i den amerikanska cirkusen, men Kurt hamnade i "Freak Showerna" där han fängslades mot sin vilja och drogades ner, utan betalt. En ung pojke frigav Nightcrawler som tvingade Jimaine att ge sina vänner en bättre cirkusägare. Kurt satte iväg mot Tyskland igen där hans vän Stefan blivit galen och dödat flera halvmänskliga varelser som han själv. Kurt kämpade emot Stefan och råkade av misstag bryta nacken på honom. Byborna såg det och tog Kurt till en demon som var ansvarig för morden, Kurt var då nära på att bli mördad, men en viss människa paralyzerade byborna så att Kurt på det sättet överlevde, den som räddade honom var Professor Charles Xavier och Kurt blev övertalad om att hamna i X-Men.

Dagens Superhjälte: Nightcrawler

Nightcrawler är en mutant som kan teleportera sig med hjälp av öppningar till andra dimensioner. När han teleporterar sig, lämnar Nightcrawler bakom sig en liten del av atmosfären i den andra dimensionen som smäller med ett dovt "BAMF" ljud och luktar svavel. Vid återkomsten, flyttar sin han med sin makt automatiskt alla främmande vätskor och gaser.

Nightcrawler kan enkelt teleportera sig norr till söderut längs jordens magnetiska kraftlinjer. Men teleportera sig Öst till Väst mot dem eller teleportera sig vertikalt är svårare. Under optimala förhållanden kan Nightcrawler teleportera sig flera kilmometer om han är tillräckligt koncentrerad. När han teleporterar sig blir han lika trött som om han skulle springa distansen, så det är bättre att teleportera sig korta distanser.

Nightcrawler blir medvetslös när han teleporterar sig och om han inte sett stället han ska till innan, kan han fastna i golvet, i en vägg eller helt enkelt i en annan dimension, detta dödar honom så småningom.

Genom praktiken har inte massan något med honom att göra, så han kan kan teleportera sig med ökad massa, eller rent av fler personer. Dessa personer blir dock svagare och mår illa efter de teleporterats.

Nightcrawler har också möjlighet att hålla sig till fasta ytor via hans händer och fötter. Han kan också göra sig osynlig på nära håll i skuggor genom att manipulera den ständigt närvarande portal till den andra dimensionen, denna portalen böjer ljuset väldigt bra.

Nightcrawler är lika flexibel och smidig som en olympisk mästare då hans ryggrad är otroligt stark. han kan göra svåra bedrifter och sitta/ gå/ krypa i stela ställningar utan att göra illa sig. Han är också skicklig när det gäller fäktning samtidigt som hans svans är så pass stark att den kan bära hela hans kroppsvikt.

Varför ger jag tummen upp?
Kanske för att han kan teleportera sig? Kanske för att han har ett speciellt utseende? Kanske för att han har svans? Kanske för att han använder dimensioner? Kanske för att han är mästare i fäktning och är otroligt smidig?

Varför ger jag tummen ned?
Kanske för att hans utseende är lite för extremt? Kanske för att hans fysiska förmågor försämras efter teleporteringar?

Betyg: 9

Nightcrawler är en bra superhjälte, så man får tacka T-man till att han tipsade. Ser inga direkta missar, lite tråkigt dock att Mystique inte är mamman i filmen då hon konstigt nog är yngre än honom. Missar hos Nightcrawler är små, även fast hans utseende är läskigt och motbjudande. Lite tråkigt också att han inte kan teleportera sig hur långt som helst, men då skulle det vara omöjligt att fånga honom och hans skulle vara oslagbar och perfekt. Jag ger honom nio ändå för att han är så pass cool, konstigt nog.

HQ