Svenska

Dagens Superskurk: Magneto

Denna blogg är tillägnad till t-man som älskar denna metalätande gubben. Magneto är som sagt en gubbe och ligger väl på stadiga 70 år, men det hindrar inte honom från att ställa till det för alla.

Efter att ha bevittnat det brutala mordet på sin familj av nazisterna blev Magnus skickat till Auswitch där han tjänstgjorde som sonderkommando, den trupp som skötte om gaskamrarna, ugnarna och de som grävde groparna. På lägret träffade Magnus en zigenare vid namn Magda och de båda överlevde förintelsen och gifte sig.

Magnus använde medvetet sin kraft för första gången då deras hus stod i brand. Deras dotter Anya gick inte att rädda på grund av bristande erfarenhet från de andras sida och tillsammans med störningar från de andra människorna släppte Magnus loss sina krafter på folkmassan och rent av slaktade dem. Magda lämnade Magnus, men fick bara månader senare reda på att hon var gravid. Magda dog som småningom då hon födde muterade tvillingar, samtidigt hade Magnus genom att skaka av sig arga folkgrupper och poliser skapat en ny identitet, Erik Lehnsherr.

Magnus flydde till Israel och blev en ordnad på ett psykiatriskt hem där han träffade Charles Xavier, de blev vänner och delade med sig av varandra, men det var inte förrän efter de stoppat en nazistisk krigsbrytare vid namn Baron Wolfgang von Strucker som de avslöjade sin sanna natur då de använde krafterna under anfallet. Innan detta hade båda två genom hypnos också kunnat se vad som skulle hända i framtiden om en ny grupp super människor skulle infinna sig.

Magnus fick under anfallet en väldigt argsint synpunkt mänskligheten som han kallade Homo Sapiens. Han visste att hans sort skulle dominera världen i framtiden, men han visste inte att Xavier var lika lugn mot alla arter.

Som Magneto skapade han gruppen "Brotherhood Of Mutants" där det fanns många argsinta mutanter. Samtidigt hade Charles Xavier samlat ihop väldigt starka mutanter i sin grupp X-Men där det bland annat infann sig hjältar som Beast, Colossus, Wolverine, Rogue och senare, Gambit. Efter en sammandrabbning mellan de två grupperna förutsattes det att Magneto dött, men istället hade han krypit igenom havsbottnen och bergrum genom sin talang och kom till Antarktis.

Efter detta skulle MAgneto bli ett stort hot mot världen då han manipulerade många mutanter, samtidigt som han genom DNA-Manipulering skulle göra en del supermutanter.

Dagens Superskurk: Magneto

Magneto har förmågan att kontrollera alla former av magnetism. Han kan forma och manipulera magnetiska fält som antingen finns naturligt eller artificiellt. Det är dock oklart om han måste dra magnetiska fält utanför sig själv (om ja, kan han göra det över stora avstånd) eller om han kan generera magnetisk kraft in ifrån sig själv. Man vet inte om hans kraft är psykologisk eller fysiologisk. Magnetos kraft är, inom praktiken gränslös. Han kan genom magnetismen bygga en komplicerad maskin på bara sekunder och genom ett ogenomträngligt magnetfält ta sig genom alla sorters hinder, precis som när han grävde sig till Antarktis.

Även fast han är kung av magnetism så kan han även kontrollera och manipulera någon form av elektromagnetism, inklusive synligt ljus, radiovågor, ultraviolett ljus, gamma strålning och röntgenstrålning. Han använder dock endast magnetism då det är otroligt svårt för honom att kontrollera andra energiformer. Han kan även minimalt använda telepatiska förmågor.

Magnetos förmåga att utöva sin övermänskliga befogenhet är effektivt, men beroende av hans fysiska tillstånd. När han är svårt skadad kan hans kropp inte längre hålla emot stora skyddande magnetfält och inte heller belastningar av energi. Det ni har sett av Magneto i filmerna är en bråkdel av vad han egentligen kan. Lyfta en bro är inte enligt praktiken ens tyngt för honom.

Magneto har bemästrat många teknologiska områden och är expert på genetisk manipulation och teknik. Hans kunskap är långt över den moderna vetenskapen. Han kan också mutera människor och ge dem övermänskliga krafter, vilket han dragit nytta till när han skapat supermutanter och egna armeer. Han är också en utmärkt strateg, både inom faktiska strider och schack.

Magnetos hjälm hindrar telepatiska mutanter från att nå honom och även från psioniska attacker. Magneto har också skapat robotar och farkoster under alla sina år.

Magneto äger på grund av...
...Att han är en av de kraftfullaste mutanterna som finns, att han är näst intill oslagbar, att han kan kontrollera en naturkraft, att han ställt till med mycket för världen, att han genom genetik har gjort supersoldater, att han genom sin retorik kan manipulera alla mutanter i stort sätt.

Magneto kan få stryk för att...
...han oftast blir ilsken och inte kan inse faran, att han förlorar även fast han egentligen piskar alla, för att han inte tycker om Homo Sapens.

Betyg: 10

Magneto är mannen, han är mäktig. Som sagt så är han enligt praktiken oslagbar och kan göra hemska saker. Det finns också mycket fakta om honom samtidigt som han kan betydligt mer än att lyfta broar. Magneto har ingen som helst egentlig svaghet som skurk utan är en Pain in the ass för vissa.
------------------------------------------------------

PS//!!!

X-Men Origins: Magneto kommer på bio 2012 vad man befarar nu, det är bara att vänta. Det kommer dock betydligt fler hjältar på film fram tills dess. The New Avengers, Thor, The Green Lantern och...Luke Cage<3

HQ