Svenska

Gitarrister - Den Näst Bästa.

Med bara två gitarrister kvar så kom jag fram till att valet var svårt. Båda dessa gitarrister är otroligt duktiga, men också väldigt olika. Idag kommer som sagt andraplatsen och till en välförtjänt man som spelar som en gud.

När man är 65 bast så brukar man pensionera sig och sitta i soffan och titta på tv, men inte killen på min avatar, den legendariske Eric Clapton. Eric Clapton ligger vid samma ålders streck som både Led Zeppelin, Rolling Stones och Stevie Wonder. Hans aktiva år började 1963 och spelade då för Yardbirds men slutade och hamnade lite här och var, t.ex. i Cream och Derek And The Dominos. Han är den enda musikern som valts tre gånger till Rock and Roll Hall of Fame. Eric Clapton har gjort många kända låtar som jag kommer lista upp sen. En som jag kan nämna nu gjordes år 1991 då Erics son Conor föll från sin mammas våning i New York från den 53:e våningen, Eric skrev en låt till honom som hette Tears In Heaven. En rörande låt som väcker starka känslor.

För övrigt så är Eric Clapton den enda gitarristen på min lista som är en Blues/ Rock gitarrist, till och med på topp 10. rent allmänt så anses han av många vara den allra största gitarristen. Jag skulle kunna sätta honom helt klart på en förstaplats, men det är tok för jämnt. Men vad är det då som gör Eric Clapton så jävla grym?

Eric Clapton är inte den snabbaste gitarristen, han ingen Van Halen. Han spelar inget i närheten av Metal, men han har en sak som inte många andra gitarrister har, en stark Passion. Eric Clapton spelar rent på känsla och passion och det finns inte många som tycker hans spelande är skit. Eric Clapton spelar inte heller låtar som han bara kommer på hej vilt utan låtar som har ett sorts budskap och kanske texter som talar om hur det ligger till i världen. Eric Claptons gitarr spelar bra när han mår bra och en man som gjort så många bra låtar som Eric Clapton är sällsynt. Eric Clapton är inte bara gitarrist utan sjunger även i ett flertal låtar, väldigt många faktiskt, en frontman med mick och gitarr.

Gitarrister - Den Näst Bästa.

Guden i egen hög person


Blues är något jag knappt lyssnar på, men det finns faktiskt en man som inspirerat de allra största gitarristerna, B.B. King. han har även gjort ett flertal framträdanden med Eric Clapton som detta.Skönt gung. Eric Clapton har för övrigt komponerat flera låtar i Dödligt Vapen filmerna.

Några låtar då så ni får smak på honom. Min personliga favorit som han skapade med Derek And The Dominos är låten Layla. Exceptionellt bra låt med sköna toner och en lite hypnotiserande känsla. Andra grymma låtar som Wonderful Tonight, Change The World och I Shot The Sheriff. Den låten är förövrigt en Remake på Bob Marleys låt med samma namn, men den är fortfarande lika bra.

Kort och gott, Eric Clapton är en av mina personliga favoriter och säkert många andras också, det som han spelar är guld värt.

HQ