Svenska
Vad händer i drömmar?

Vad händer i drömmar?

Alla drömmer, vad är det som avgör om man drömmer? Vad är unikt med drömmar? Är drömmar bra och dåliga? Konceptet med den här bloggen är från egen erfarenhet lista upp saker som händer i drömmar, kanske du känner igen dig.

Spasmer
Detta har i stort sätt inte med drömmar att göra, men man brukar få spasmer när man ligger mellan ett vaket och ett somnande medvetande. Ni är väldigt trötta och efter några minuter när ni lagt er till ro får du en impuls i kroppen där du rycker kraftigt med armen, benet eller huvudet. Det känns som man ramlar framlänges eller blir nedslagen, det går fort och utan förvarning.

Drunkning
I drömmar, oftast mardrömmar händer det att man får vatten över huvudet. Hur känns det? Ganska obehagligt, de första sekunderna känns det verkligt, men så småningom så fattar man själv "Det är en dröm, jag kan andas" och då går det plötsligt. Drunkna i drömmar är faktiskt vanligt och man vaknar upp i sin säng, ibland våt då man kanske blev rädd.

Fall från hög höjd
En av de vanligaste sakerna som utmärker drömmar, och kanske en av de behagligaste. Du kanske är uppe på en ofantligt hög höjd, oändligheten. Du ser ner och det känns som att marken ligger på andra sidan universum. Du tar ett steg ut och faller... Du känner luften emot dig och du får en adrenalinkick, du njuter av det. Att falla i drömmar är en märkbar njutning, även fast vissa inte uppskattar det.

Stelhet/ Bakåtsug
Något av det värsta som kan hända, du springer, men kommer inte längre fram hur mycket du än tar i. Du kanske inte kan röra dig alls. Ibland dras du bakåt mot ett mörkt hål där något kanske väntar på dig, och du vet det. Detta är inget du vänjer dig vid, du blir livrädd varje gång och du "tror" att det äger rum. Du vaknar och efter några sekunder förstår du att du är hemma, på planeten jorden igen.

Ingen smärta
i drömmar finns det inte smärta då hjärnan inte kan fejka smärta. Nypningar är det typiska sättet att definiera att det är en dröm eller verklighet. Om du på något sätt "dör" i en dröm så finns det faktiskt en sak som du känner innan döden inträffar. Det är en kittlande känsla, i alla fall utifrån mig. Om man nu inte känner någon smärta, vad fruktar man? fantasimonster som man fantiserat ihop så de blivit exakt det du verkligen inte vill se.

Antagonist
Fantasimonster. Du kanske har en viss fiende i de flesta av dina drömmar. En fiende som du verkligen fruktar så länge du lever. Kanske är det en clown, en hund eller en växt? Oftast så börjar detta i tidig ålder av något du sett eller hört. Små barn brukar också rita sina fantasimonster på papper och det är ett tecken på vad de drömmer om då drömmar är det mest fantastiska och okända för små barn.

Extraordinära händelser
i drömmar är det oftast du som bestämmer hur drömmen ska fortsätta. Det är också din hjärna som bestämmer hur en dröm ska se ut och hur allt ska ske, även fast man inte alltid kan kontrollera händelserna. Du kan i drömmar bli superstark, skjuta eld, vara störst och bäst och kanske samla ihop ett eget arsenal eller få den snyggaste tjejen på jorden. Allt kan du uppfylla genom att bara tänka på det, så länge du mår bra och inte störs av något yttre. Att fantisera ihop saker i drömmar är väldigt fantastiskt eftersom det är så verkligt.

Flygförmåga
I drömmar kan man flyga, och det är underbart. Det är ungefär samma känsla som att falla, men lite mer varierat. Du behöver under själva flygandet inga jobbiga vingar utan kan helt enkelt bara ta ett skut och flyga iväg. Mysigt!

Annorlunda miljöer
Det du sett under dagen kan hamna i dina drömmar. Du kanske var för det mesta inomhus framför datorn eller varför inte vid plattan i Stockholm. Miljöerna hamnar i dina drömmar och blir oftast modifierade eller udda, då alla detaljer från ditt minne inte finns med. Du känner igen dig, men du förstår att något inte är som det ska, kanske är miljön grönare än vanligt eller så är hela emotrappan borta.

Språk
Du har förmågan att tala språk du inte kunnat innan, problemet är att du gjort det till ett låtsasspråk. Du talar engelska flytande som du uppfattar det och alla karaktärer i din dröm förstår det, men du har bytt ut många ord och uttalar det utifrån egen förmåga.

Slutet
Slutet i drömmen brukar inträffa när man sak dö... Eller av en annan orsak som jag ska fokusera på. När drömmen ska bli som bäst eller när man är helt bestämd över vad man ska göra eller vad som ska hända händer det en sak... Drömmen tar slut. När det blir som mest spännande vaknar man upp i sängen och tänker "Mehh,, vafan!".

Har jag glömt något så dela med er:)

HQ