Svenska

Vad hatar jag? - Del 2

Skrivet av Ironfist00 den 26 augusti 2010 kl 16:08

Del 2 av 5, plats 4. Detta ting var faktiskt något av det bästa jag visste en gång i tiden. Det bästa jag visste i ungefär två år tills pappa fick allt att försvinna genom att ta bort en parabol... Jag snackar om TV och om en viss kanal.

Kanalen i sig har en gång i tiden fått de flesta här på GR att spärra upp ögonen och minnas typiska antagonister som Mojo-jojo från Powerpuff Pinglorna, de tre idioterna från en serie med ganska lätt att dra slutsatser på vilka dessa är: Ed, Edd och Eddy menar jag såklart. Tokiga, klantig, högljudda och otroligt roliga.

Men det var tur att pappa tog bort parabolen då kanalen blev värre än någonsin.

Plats 4
-Cartoon Network

- Högljuddare och fulare än någonsin.

Jag avgudade många program... väldigt många och jag kan räkna upp några nu. Powerpuff Pinglorna, Ed, Edd och Eddy, Johnny Bravo, Scooby Doo, Dexters Laboratorium, I Am Weasel och Cow and Chicken. Vissa program var högljudda, t.ex. Ed, Edd och Eddy. De skrek, sprang runt och klantade sig... men det var kul. Det är fortfarande kul. Många här minns säkert dem.

Kanalen började år 1992 och hade samma logo fram till 2004. Ni minns säkert den svart-vita rutiga logan i det högra hörnet. Efter 2004 hände det saker, vet ej men förmodar att någon köpte företaget. Nu började det nya serier och fler och fler gamla serier försvann, serierna vi älskade. Idag är man otroligt sentimental och blickar bakåt, blir lite gråtfärdig, varför?

Vad hatar jag? - Del 2

Efter 2004 började nya program som Total Drama Island, Bakugan Battle Brawlers, Ben 10, Out Of Jimmy's Head och Squirrel Boy + många, många fler. Skillnaden var enorm, sämre dubbning, otroligt högljudda karaktärer som faktiskt håller sig i samma klass som Ed, Edd och Eddy men inte lika roliga. Alla kroppsdelar är antingen förminskade eller grovt förstorade. Vad handlar serierna om? En pojke som ska vara oslagbar och ta över världen? En pojke som har en hund med gigantiskt huvud och de går till skolan varje dag?

Ett exempel på en värdelös idé är t.ex. detta.
My Gym Partner's a Monkey"

En pojke som heter Lyon i efternamn och på något sätt råkar detta bli Lion så han hamnar i en skola för djur...haha. Det är inte bara de kantiga huvudena eller de dumma dialogerna som tar priset? Om man gör ca 3-4 nya serier varje år med flera avsnitt varje dag fattar man att efter 2004 började man få slut på idéer och det är just idéerna som kan klassas som idiotiska, i alla fall på senaste tid.

Nu är det dock så att jag är i en äldre generation än dagens småbarn som blir hjärntvättade av detta. Vem vet, de kanske hatar de nya programmen i framtiden. Det är dock så, och kommer alltid vara att Cartoon Network var bättre med de gamla serierna, med sin gamla loga och sin säkert mycket bättre ägare.

HQ