Svenska

Du är välkommen till MP, Solveig

En av de två modiga Centerpartisterna som vågade stå rakryggade när partipiskan ven och som röstade emot byggnationen av nya kärnkraft var Solveig Ternström, och idag uppger hon att det inte är uteslutet att hon går över till Miljöpartiet efter valet.

Ternström tycker att Centern har lämnat den ideologi som kämpade för den lilla människan och där miljön stod i centrum, och jag kan inte mer än hålla med. Alliansens miljöpolitik är idag ingenting annat än ett luftslott där fina ord prioriteras högre än faktiska åtgärder. Nu senast kämpar till och med den borgerliga regeringen emot att EU ska öka sina klimatambitioner från 20% till 30% utsläppsminskningar. Detta trots att samtliga Allianspartier gick till val på att minska de europeiska utsläppen med 30%. Sen så är ju inte ens det tillräckliga utsläppsminskningar, men det är en helt annan sak.

Men som sagt. Solveig, känn dig välkommen in i Miljöpartiet. Hos oss får du vara en del av en levande, radikal miljörörelse där vi faktiskt vågar ta de obekväma besluten.

Passa också gärna på att rösta om vem som stått för årets största Greenwash (att utmåla sig själv som grön utan att vara det), bland de nominerade återfinns Beyond Petroleums styrelseordförande, Shell och Miljöminister Andreas Carlgren. Själv röstade jag på den sistnämnda som utan tvekan gjort sig förtjänt av priset. Rösta kan du göra här - http://www.mjv.se/konsumtion/svenska-greenwash-priset-2010

Även Maria Wetterstrands inlägg i riksdagens kärnkraftsdebatt är värt att kolla in, och det kan du göra här - http://vimeo.com/12641011

I övrigt så kan du läsa inlägget med fungerande länkar på http://jakoblundgren.wordpress.com/2010/06/18/du-ar-valkommen
-till-miljopartiet-solveig/

HQ