Svenska

Därför är Max den bästa hamburgerkedjan

Jag är lite av en snabbmatsälskare. Tyvärr. Om några år kommer det nog att tära hårt på min hälsa och jag lär dö av igenpluggade blodkärl halvägs igenom 10-talet. Men ack så gott det är.

I Sverige är väl snabbmaten inte mycket att hänga på väggen, men Max gillar jag, av följande anledningar.

Menyn: Som vegetarian är det alltid jobbigt när jag vill äta snabbmat. De flesta kedjorna har i bästa fall ett vegetariskt alternativ, och det är sällan särskilt gott. McDonalds saknar så vitt jag vet helt alternativ, Burger King har en undermålig vegburgare och Sibylla verkar misslyckas på allt de försöker sig på (Nej Sibylla, bara för att jag är vegetarian vill jag inte ha fullkornsbröd). Max däremot, där får man inte bara ett schysst vegetariskt alternativ utan tre stycken. Greenmålet är en gammal trotjänare som jag har tröttnat på vid det här laget, men gott var det. Den vegetariska taco-salladen är riktigt god om man inte är sugen på burgare, men vinner det gör Falafelburgaren. Kryddstark, unik bland snabbmatskedjorna och alltid god.

Ostdippen: En bra ostdipp är för mig ett måste när jag ska äta pommes. Och här är det egentligen bara Max som är riktigt bra. McDonalds är helt okej, Burger Kings är också okej, Sibyllas och Frasses är helt klart undermåliga. Men Max har den perfekta ostdippen. Mmmmm.

Internet: Nu är det ju i och för sig inte bara Max som bjussar på internet, utan även McDonalds gör ju det. Men ändock. Hur smidigt som helst och alltid ett välkommet inslag.

Miljöarbetet: Max har ett väldigt ambitiöst miljöarbete, och jag gillar att man redan i kassan kan se hur mycket man kommer att påverka klimatet i och med sitt matval. Sen vet jag ju att klimatkompensering är lite hipp som happ, men Max har ändå satt ribban högt för konkurrenterna och jag tror inte att någon snabbmatskedja kommer att slå deras miljöarbete den närmsta tiden.

Där är fyra anledningar till varför Max är den överlägset bästa hamburgerkedjan som finns i Sverige. I USA finns en hel drös som är bättre (dock inte om man ser till vegetariska alternativ), men tills någon har den goda smaken att ta hit dem så får Max vara herre på täppan.

Tillagt 2010-07-03 23:45:
Ser för övrigt att Max håller diskussioner om Mat och Klimat under Almedalsveckan. Synd att jag inte ska dit http://www.max.se/nyheter.aspx?id=1244

HQ