Svenska
Saving Hip-Hop

Saving Hip-Hop

Efter att ha tagit upp cancern som dödar Hip-Hop i mitt förra inlägg tycker jag att det inte vore mer än passande att ingjuta lite hopp i genren. Det finns trots allt talangfulla artister där ute som fortsätter att utveckla genren och släppa riktigt bra skivor.

Kanye West
En gigant. En gamechanger. En kaxig jävel. Allt Kanye rör vid blir till guld. Till och med när han sjunger i autotune är det bra. Hans senaste album är fetare, kaxigare och råare än allt annat just nu.

Maskinen
Dom är kompromisslösa och upprör många. Deras beat är nästan lite för hårda och dom rappar lite skevt ibland. Samtidigt så gör dom någonting nytt och jag gillart.

Lupe Fiasco
Killen har beskrivits som rappens Homeros eller Proust och det är inte utan anledning. Med fantastiska ordspel och texter med fler skal än en lök fortsätter han att sätta standarden för hip-hopens lyrik.

Adam Tensta
Som engagerad i nykterhetsrörelsen, svensk och grime-inspirerad så sätter han nivån för svensk rapp.

Nicki Minaj
Den första kvinnliga rapparen på ett bra tag som faktiskt lyckats placera sig på den amerikanska kartan. Hon är kaxig och är känd för att äga ur alla andra rappare när hon blir featured. Kolla in hennes vers på Kanyes Monster


Andra som räddar Hip-Hop: Jay-Z, Eminem, B.O.B., Lady Sovereign, Rick Ross, Big Boi

Hip-Hopens Homeros, Lupe Fiasco

HQ