Svenska

MI4 var bonkers

Jag är ett enormt J.J. Abrams-fan. Bara att han sätter sitt namn på en rulle gör att jag per automatik blir intresserad av att se den. Det är lite orimligt, det inser jag, och förmodligen har det mycket att göra med att jag som ung älskade skräpserien Alias. (Om du inte tycker att den är skräp har du inte sett sista säsongen)

Därför var jag förstås sjukt pepp på att se Tom Cruise springa ett par kilometer i den fjärde installationen av Mission Impossible-filmerna, och jag blev inte besviken. Cruise sprang som bara han kan och actionscenerna var bland det orimligaste jag någonsin sett, fast på ett bra sätt.

Hela filmen är non-stop (på riktigt) action som förbluffar och förvånar. Det är inte oförutsägbart på något sätt, men man kan heller inte riktigt sätta fingret på exakt vad som ska hända. Hela filmens behållning ligger i actionscenerna och Simon Pegg som begåvat lyckas lätta upp stämningen vid ett flertal tillfällen.

Mikael Nyqvist som superonding i filmen var inget genidrag och den ondskefulla planen känns faktiskt mer dum än någonting annat, men det är klart att det känns lite småroligt med en svensk superbov.

Jag tycker helt klart att filmen är sevärd om man ser den för vad den är - helt jävla bonkers action.

MI4 var bonkers

Helt jävla bonkers.

HQ