Svenska

Vila i frid George

Skrivet av Jesper den 24 juni 2008 kl 02:10

Det finns tråkiga snubbar, roliga snubbar och sen finns det ROLIGA snubbar. Sen finns det de som rakt av, upp och ned bara förnedrar alla andra med sin överlägsna rolighet, snubbar som ingen ens kommer i närheten av. Enligt mig och många andra finns det två av dessa snubbar. Eller fanns... Den givne kungen, giganten, legenden, kejsaren, tsaren och allmäktige megageniet är utan tvekan Richard Pryor. Något som väldigt få människor vid sina sinnes fulla bruk kan bestrida. Snubbe nummer två: George Carlin.

Normalt sett när en kändis dör passerar det mig förbi, men George Carlin som i natt avled av hjärtfel, det var något helt annat. Mannen har varit en humorlegend i över 40 år och tillsammans med Pryor har de tillsammans urinerat på konkurrensen. Ända från 60-talet och fram tills för ett par år sedan gjorde han stora shower, utsålda shower. Föreställningar som fick alla andra komiker att ställa sig i ett hörn och skämmas. Alltid rapp, alltid otrevlig, alltid provocerande. Han har förekommit i en mängd TV-serier, har hostat SNL och han har satt ribban för alla komiker så läskigt högt att det nästan är skrämmande.

När han gick ut i TV och rabblade upp listan på de sju förbjudna orden (Shit, piss, fuck, cunt, cocksucker, motherfucker and tits) orsakade han ett rabalder utan dess like. Han har alltid kämpat för att få rätt mot överheten och många är de som har blivit uppretade av hans sylvassa kritik. Utan George Carlin på planeten känns det lite tråkigare, även om man hoppas att det en gång kommer att komma en komiker som kan överträffa både Carlin och Pryor, är det inget jag vågar hoppas på. Lewis Black skulle kunna nå högt, men lika högt som dessa två, tveksamt.

För den som inte är fördjupad i Carlins briljans kommer här en kraschkurs i kunglighet:

http://www.youtube.com/watch?v=fFmRypAYz_E

http://www.youtube.com/watch?v=3M5Xm5RYTRY

http://www.youtube.com/watch?v=eScDfYzMEEw

http://www.youtube.com/watch?v=MvgN5gCuLac

Vila i frid din jävla kunggubbe.

Vila i frid George

George Carlin - en legend som blev 71 år gammal och höll på in i det sista med att få oss att skratta, något man måste respektera

HQ