Svenska

Din GPS vill döda dig

Skrivet av Jesper den 30 juni 2008 kl 20:04

Navigationsutrustning är något som kan spara tid, pengar och transportsaft för den som är ute och hattar runt på våra vägar i tid och otid. Med relativ precision guidas man runt på vägar, skogsstigar, järnvägsspår och genom avstängda åtetvändsgränder, allt med hjälp av en svensk syntentröst med avsaknad av inlevelse eller känsla. Varför inte piffa upp det hela med ett litet schysst röstpaket liksom? Här är mitt råd, lönnsnatta en gamerpolares Garmin Nüvi och lägg in röstfilen som finns på denna länk.

Nästa gång han/hon/den/det ska ratta iväg för att köpa en exotisk Calzone i Esklistuna (eller whatever liksom) får personen i fråga inte höra samma gamla tråkiga skräpröst, utan istället den mordiska svinmaskinen GLaDOS från Valves mästerverk Portal. Japp, allas favorit Genetic Lifeform and Disk Operating System-konstruktion har letat sig till våra navigationssystem med sin glädjespridande röst som nu finnas att bruka i helt vanliga vardagsmaskiner. 50% freaky, 50% galet, 50% extremcoolfånigt.

That's 150% motherfucker.

På siten kan man även se ett demo av GLaDOS i full gång på en Nüvi-maskin och i all fånighet känns det ruggigt kul, jag fnittrar. Frågan är väl här om man verkligen vill lita på att GLaDOS ska leda en rätt på livets långa väg? Chansen att man blir ledd mot en dekonstruktionsplats för mänskligt avfall låter inte helt osannolikt. Eftersom jag har lovat mig själv att inte dra några cake-skämt, avslutar jag här.

Din GPS vill döda dig

GLaDOS i din GPS, när entusiasm når nya nivåer, bilden har jag snott från Engadget

HQ