Svenska

Hysteriskt överfula Star Trek

Skrivet av Jesper den 20 oktober 2008 kl 19:55

Star Trek är en kul grej. Ett knippe TV-serier och ostiga filmer som fascinerar gigantiska mängder fans. Folk svarvar till egna pannben av stora rotsystem och placerar dem på skallen, gör spetsiga öron av nersmälta plastleksaker och de för diplomatiska samtal på klingonska. Star Trek är the mothership av mängder av supertorr fankultur. Jag kan förstå varför. Star Trek är en supersmart serie som alltid på något sätt är grundad i verkligheten, hur otroligt far out in space and time som det egentligen är.

Det har väl undgått få att det är en ny Star Trek-film på gång. Nu ska det gamla gänger förnyas och Gene Roddenberrys skapelse ska tas in i 2000-talet. Det har ju förekommit lite information om vad som kommer att finnas i filmen, Shatner får inte vara med och lite annat dylikt. Fick nyss se omslaget till veckans Entertainment Weekly, en amerikansk blaska som skriver om sånt här.

Min första reaktion var att jag sprucklackerade skärmen med vätska, följt av att jag blev raskt illamående. Vad ska man säga om nya Spock och Kirk liksom? Två stycken sci-fi-ikoner, omgjorda för att passa in i moderna tider. Skjut ut mig i rymden på en kälke och spräng mig till småflis med interkontinentella kryssningsrobotar så hopplöst illa det ser ut. Zachary Quinto från Heroes som Spock och Chris Pine från...inget av vikt, ser ut som två stycken hopplösa fåntrattar med insugna kinder och en skimmrande yta av hårspray som täcker de tvenne pojkarna. Det ser så hysteriskt uselt ut att jag vill bara skratta tills jag spricker, humor på ytterst hög nivå. Om resten av Star Trek ser ut såhär, tycker jag ytterst synd om alla Trekkies.

Hysteriskt överfula Star Trek

Spock och Kirk Extreme Makeover: JJ Abrahms style

HQ