Svenska

Jesper Karlsson, Säljare - omöjligt

Skrivet av Jesper den 22 januari 2009 kl 22:26

Mitt namn är...som vissa kanske har uppfattat, Jesper Karlsson. Mitt dagsverke sker i butik där jag jobbar som säljare. Man skulle kunna sammanfatta mig som Jesper Karlsson, Säljare. Nu i dagarna har det varit aktuellt att skaffa nya visitkort på jobbet och förutom kontaktinformation och adress och annat skoj ska ju visitkortet gärna beskriva vad man heter och vad man har för jobbtitel. Detta är det dock inte alla som håller med om.

Vi loggar hos leverantörens onlinesida för att fylla i detaljer, allt är frid och fröjd alla visitkort går mer eller mindre bra men det är ett som misslyckas. Guess who? Trots ihärdiga försök vägrar onlineklienten acceptera att mitt namn är Jesper Karlsson och att jag är en Säljare. Jesper Karlsson, Tantfarbror gick fint såväl som ett flertal kombinationer av mitt namn och olika former av nedlåtande kommentarer. Men jag får inte vara säljare. Jag FÅR dock vara innesäljare och butikssäljare men inte säljare.

Att det ska vara så många problem med att ha sitt namn på en rad och sin arbetstitel på en annan är ett intressant problem. Ett problem som enligt rapport fick siteägarna tillika visitkortstryckarna att vrida sig av skratt och allehanda glädjeyttringar. En förklaring senare gör gällande att felet är hos de som tillverkat programmet som fixar visitkorten...kungligt.

Hur slutar då historien? Mjo, ett stort i fick ersätta ett litet L och vips så vart jag en säljare...men både du...och jag...vet sanningen.

Jesper Karlsson, Säljare - omöjligt

Jesper Karlsson, Säijare

HQ