Svenska

Den underbara kebabpizzan

Skrivet av Jesper den 10 februari 2009 kl 23:37

Likt flera av mina redaktionskollegor gör jag vissa trevande försök att lägga om mina matvanor, detta med vissa framgångar då konstanta hamburgerluncher och svullandet av pizzor och annan Anna Skipper-kryptonit under arbetsdagar har i stort sett helt har upphört. Detta hindrar mig dock inte att det slinker ner en pizza...eller förlåt mig, en fettplatta lite då och då. I Örebro, precis som i alla andra svenska städer går det ungefär 12 pizzerior per invånare och det går att finna det mesta från kött och ostspäckade bagare till extraordinära inbakade kreationer.

Efter ett kvickt övervägande skippade vi normal kvällsmat igår och istället inhandlades det var sin fettplatta på Viktoria (Viktoria-grillen/Pizzeria Viktoria...whatever) på väster. Beläget på (enligt mig) "wrong side of the tracks" vet grabbarna verkligen hur man dansar ihop en supersmarrig kebabpizza. Deg, topping, mängd, storlek = perfa 2000.

Men det finns en detalj som gör att jag i 100 fall 100 äter kebabpizza på Viktoria. Det är nämligen den underbara såsen. Där andra har en vidrig stark tomatvariant som mest smakar skurmedel och andra har läskiga lättflytande tunna kreationer som mest liknar vatten, är Viktoria långt ifrån dessa lågvattenmärken. Istället sitter Viktoria på en regelrätt guldgruva med sin ljuvliga tjocka sås, utmärkt smakbalanserad och smaskig så man skulle kunna tänka sig bo i en tunna med den underbara såsen.

Jag har svårt att uttrycka min kärlek för denna sås i ord som verkligen passar. Jag skulle lätt kunna spendera en hel afton med att bara smeta hela mitt ansikte fullt med den underbara såsen, så gott är det. Att såsen sedan bara är en del i en ljuvlig kebabpizzakreation gör ju inte saken bättre. Den enda såsen som kommer i närheten är såsen som bjuds på Svampens kebabtallrikar, tjock, mustig och ljuvlig. Sås man skulle kunna gifta sig med, sås att älska.

Så jag tycker att du ska ta dig över till väster (om du inte redan bor/besöker stadsdelen) och hoppa och skaffa dig en ljuvlig kebabupplevelse, omedelpronto. Njut av såsen och tänk på mig. Hur perverst det än må låta.

Den underbara kebabpizzan

Mat man kan gifta sig med

HQ