Svenska

Mina fem favoritkämpar

Skrivet av Jesper den 26 februari 2009 kl 23:53

Härmapan är sen till festen, men jag kan liksom inte låta bli. Ska det snackas favvosmiskare i organiserad form, då vill jag ha lite att säga i sammanhanget och bidra med mina egna fightingfavoriter och lite åsikter, för även om jag inte är någon finsmakare, l33t kännare eller specialist på prygel, vet jag bestämt vilka jag vill prygla arsel med.

5. Hwoarang
En av de där riktigt vidriga karaktärerna som alltid får ens motståndare att utstöta en tung suck av uppgivenhet över den förmodande horaktiga överlägsenhet som karaktären besitter. Hwoarang anses av många vara en billig och simpel fighter och det är i vissa fall korrekt. Enkel att hantera men ändå hyfsat flexibel och med en mängd kul taekwondo-sparkar att tillgå. Jag gillar Hwoarang ända sedan hans debut i Tekken 3.

4. Kyo Kusanagi
SNKs klassiske kämpe är en eldig och explosiv karaktär, på mer än ett sätt. Kyo besitter en kvickhet som jag aktivt gillar och med denna kvickhet kan man snabbt förvandla en fiende till mos och med lite schyssta specialattacker kan man även tända eld på moset. Sånt måste man gilla.

3. Lei Wulong
Lei är precis min typ av fighter, en snubbe som man inte riktigt vet vart man har och som på ett ögonblick kan vända runt på saker och ting för att helt plötsligt göra något oväntat. Lei har en repertoar av rörelser som gör att han kan röra sig en bit bort från fienden, bara för att slunga sig tillbaka och ge fienden en skalle eller ett smalben i tinningen.

2: Ken Masters
Såklart. Vem kan låta bli att ha Ken på sin lista? Ingen såklart. Ken är ett måste, Ken är som dagens viktigaste mål, Ken är som döden och skatter. Ken är nödvändig. Jag älskar Kens Shyrouken-Reppa och att få elda på en motståndare med en svag gard och se honom eller henne omges av lågor. Det är tillfredställelse.

1: Xianghua
Den kinesiska svärdbruttan från Soul Calibur-spelen är utan tvekan min favorit. Trots att jag spelat med Mitsurugi ända sedan Soul Blade, är Xianghua min överlägsna favorit. Precis som med Lei i Tekken är Xianghua en smidig karaktär som kan böja kroppen ordentligt och som dessutom kan överraska en hel del med smått oväntade attacker. Precis som Lei och Hwoarang är hon dessutom otrolig smidig på att binda ihop massor av olika attacker till en enda ljuvlig lång kombination. Xianghua är min absoluta favorit, alla kategorier och med hennes svärd och imponerande om även ganska nedtonade attackflora. Xianghua regerar, hårt.

Mina fem favoritkämpar

Xianghua, sparkar ditt arsle

HQ