Svenska

Tjock och hårig skräck

Skrivet av Jesper den 6 mars 2009 kl 23:12

Även om bloggrubriken skvallrar om att jag har varit ute på rövarstråt och skrämt nervsvaga pensionärer på billiga fik i Örebros innerområden, har jag icke ägnat mig åt sådan aktivitet. Istället har jag kollat på Nya Zeeländsk lallar-film av högsta kvalitet. På inrådan av en arbetskollega hyrdes det ett exemplar av Black Sheep, en skräckkomedi om genexperiment och vildsinta ulliga får. Ett klockrent exempel på dassmässig smutskvalitet, men som istället utmynnar i en underbar komedi som inte tar sig själv på allvar en endaste stund.

Köttsugna får ger sig på människor, galna experiment utförs, jakter, mutationer, kamp och ond bråd död. Black Sheep roar på löjliga premisser och allt är som klippt ut en kollektion flamsiga zombie-filmer. Därefter förvridet och placerat bland Nya Zeelands gröna kullar och kryddat med specialeffekter från WETA, gänget som jobbat på ett par filmer som handlar mycket om promenader och kånka runt på en ring av något slag.

Black Sheep är flamstrams på bästa nivå, en film med självdistans och en gott stycke humor, se det som ett filmtips inför helgen.

Tjock och hårig skräck

Ett får i filmen Black Sheep. How you doing?

HQ