Svenska

Malaysias Grand Prix

Skrivet av Jesper den 5 april 2009 kl 23:29

I förmiddags tog årets andra F1-Grand Prix plats och med bara en veckas väntan var förhoppningarna på topp och visst fick vi inledande se ett briljant F1-lopp. Förutom att Kovalainen gjorde ett nybörjarfel av grövsta rang och att Kubicas motor tydligen gick upp i rök var det rent och rätt snyggt, där bland annat Alonso tog ungefär 32 platser i ett svep.

Brawn GP och Toyota gick starkt även idag och de tidigare så starka toppteamen gick återigen kunglig kräftgång. Massor av omkörningar och dramatik bjöds det på och det ser mer och mer ut som att det kan komma att bli en riktig kanonsäsong på ett sätt som ingen hade kunnat förutse. Sedan kom regnet och spolade bort racingfesten från söndagsförmiddagen och vi fick än en gång se Button vinna ett F1-lopp denna gång och nu befinner han sig i ledning i tabellen, dock bara med halva poängskörden från dagens lopp.

Däckfarsen var dock stor på sina ställen. Ferrari står ut där Räikkönen fick intermediate-däck sisådär fem varv innan det ens kom väta på banan och när det väl hade börjat regna? Ja då hade de snudd på brunnit upp redan. Än en gång misslyckades Ferrari att ta poäng och Hamilton lyckades rädda en enda poäng i dagens lopp. Frågan är hur de två före detta toppteamen ska kunna lösa sin totala kräftgång, medan de mer otippade teamen knaprar i sig ett matigt försprång. Rykten finns det gott om just nu.

Sedan så kommer man till en del som det har pratats mest om, Hamiltons diskning från Australiens GP förra söndagen. Har sett och hört lite om vad som har sagts och måste säga att McLarens ledning gör mig stum av dumhet. Efter att ha gjort allt rätt och enligt boken trots det sista kaoset under förra loppet hade de en tredjeplats i en liten ask. Dock ska Hamilton av McLarens ledning blivit tvungen att ljuga under ett förhör och därmed var han raderad från Australiens tävling.

Jag får inte riktigt min hjärna runt problemet, varför insisterar McLarens ledning på att Hamilton ska ljuga, för det är ställt bortom rimligt tvivel att instruktionen kom från en kille som jobbat i teamet i 34 år (Dave Ryan) och som mer eller mindre fungerar som teamboss tillsammans med Martin Whitmarsh, mannen som tog över efter Ron Dennis för ett par månader sedan.

Frågan är vad det betyder för McLarens framtid. Ryan är avstängd från teamet på obestämd tid och Whitmarsh ska ha varit på jättepraktisk semester under tiden detta skedde i veckan, intressant. Jag blir bara så jävla trött, sedan har det spätts på med massor av spekulationer att Hamilton ska byta team att han ska lägga ner F1-körningen och massor av annat. Personligen tror jag inte att det kommer att gå så långt. Klart står dock att de senaste årens två dominanta team har massor av problem just nu.

Malaysias Grand Prix

Det bjöds på kolfiberbaserad vattensport i Malaysia

HQ