Svenska

Spel att smälta hjärnan med

Skrivet av Jesper den 23 maj 2009 kl 10:45

Jag hade väl mer eller mindre inte ens noterat att det fanns ett spel som hette Space Invaders Extreme förrän Mäkinator ringde mig och hotade med stryk och förnedring om jag inte laddade hem härligheten från Live Arcade. Sagt och gjort, med viss skepsis gjorde jag som beordrat och sedan var det klippt.

Jag är ingen stor retro-snubbe och heller ingen jättestor techno-fantast men när Taito blandar hårdpumpande musik med sin allra största spelikon och tillsätter stora mängder effekter så blir resultatet inget annat än ljuvligt. Sinnesbombardemang på hög nivå sker när hela helvetet släpper loss och det är fullkomligt, fullkomligt omöjligt att inte dras med.

Man drar upp volymen och matiga beats varvas med en gnutta old skool-effekter och man drar upp volymen lite till och hjärnan vill bara förvandlas till äpplemos, sylt, nyponsoppa, smörjgropsinnehåll, gröt, korv stroganoff, slem, snor, havre och vetemjöl på en och samma gång. And I love it.

Effektarbetet och musiken är otroligt skickligt sammanknutet och det faktum att Space Invaders-upplägget fungerar fullkomligt lysande i detta remixade format gör mig en smula förvånad. Av alla remakes, återuppväckningar och nyversioner är Space Invaders Extreme helt enkelt den bästa jag har spelat hittils. För skeptiker och hittils ointresserade har jag egentligen bara ett enda tips, se till att införskaffa Space Invaders Extreme, annars kommer Mäki och ger dig stryk.

Spel att smälta hjärnan med

Invadera mera

HQ