Svenska

Pittsburgh äntligen mästare!

Skrivet av Jesper den 13 juni 2009 kl 14:57

Så var det till slut över och jag är såväl överraskad som superglad. Att Pittsburgh skulle lyckas övermanna Red Wings i Joe Louis Arena trodde jag faktiskt inte, speciellt inte när samtliga vinster i finalserien har kommit för hemmalaget. Men vann gjorde de och jag sliter mitt hår i det tysta att jag inte hade möjlighet att se matchen live på ESPN America, men det kom saker emellan. Hysteriskt skönt känns det även att när Red Wings superförsvar lyckas radera bort Penguins superstjärnor, ja då finns det killar i bakgrunden med mindre press från motståndet som kan kliva fram och prestera, och till och med avgöra.

Maxime Talbot som valdes som nummer 234 i draften 2002 klev fram och gjorde två mål och avgjorde direkt hela matchen. Strålande målvakteri av Fleury hjälpte såklart till och tack vare att Pittsburgh gjorde smarta trader innan deadline och bytte bort sin gamla coach och tog in Dan Bylsma istället gjorde susen ju längre slutspelet gick och ju hårdare som Malkin och Crosby bevakades av ettriga fiendeförsvarare. Om någon för ett halvår sedan hade sagt att Pittsburgh skulle vinna Stanley Cup skulle jag inte trott det för fem öre. Då såg laget krisaktigt ut och slutspelet såg långt ifrån säkert ut.

Men det är ju historia, i morse vann Penguins och Red Wings fick hänga läpp. Sedan kan jag även finna lite glädje i att Marian Hossa som flyttade från Penguins till Red Wings för att få en riktig chans att vinna Stanley Cup...får nu helt enkelt bita i det sura, vi Penguinsfans har det betydligt roligare denna dag :)

Pittsburgh äntligen mästare!

Chris Osgood släpper in mål nummer två mot Penguins i nattens match, målet som vann finalen mot giganten Red Wings. Bild från AP

HQ