Svenska

Jag vill ha Sierras klassiker

Skrivet av Jesper den 20 juli 2009 kl 20:55

Som ung och mestadels allslukande gamer i slutet på 80-talet och början på 90-talet började jag mer och mer att söka mig till PC-spelens förlovade värld. Här kom äventyrsgenren att bli en klar favorit och i synnerhet kom jag att svälja allt jag kom över som släpptes av det gamla klassiska spelföretaget Sierra, där de flesta andra redan hade fastnat för Lucasfilms spel var jag istället mer förankrad i Sierras otaliga världar.

Space Quest, Kings Quest, Larry, Quest for Glory, Police Quest, Laura Bow-spelen, Freddy Pharkas, Gabriel Knight och många många fler har fått mig att spendera timma efter timma i jakt på lösningar. Inte sällan med ena ögat i ett engelska-lexikon och det andra på skärmen. En gång i tiden var Sierra bland de största företagen i branschen, numera ägs de av Activision Blizzard då de ingick i sammanslagningen med Vivendi Universal. Sedan dess återfinns Sierra som utgivare av spel till konsoltillverkarnas onlinetjänster.

För några år sedan fick vi ta del av ett par olika kollektioner med gamla Quest-spel och dessa inhandlades självklart så snabbt som det bara gick, har dock inte tagit mig tid att spela dem än. Men det hindrar mig inte från att vilja ha nyutgivningar av de gamla klassiska spelen från Sierras glansdagar, nu när till och med Lucasarts verkar ha vaknat till och fatta att vi konsumenter faktiskt befinner oss i ett nostalgistim där vi är väldigt motiverade att köpa gamla klassiker, hoppas jag att även Sierras gamla backkatalog får sig en redig släng av återutgivningssleven.

Kanske lite schyssta paket på Steam eller de lite mindre kända spelen var för sig på Good Old Games vore trevligt? Jag kan inte låta bli att längta efter Quest for Glory, Colonels Bequest, Conquest of the Longbow och flera flera till som aldrig riktigt fick den stora genomslagskraften som de mer kända quest-spelen fick. Nu ser vi en strid ström av remakes, anpassningar av gamla spel till nya operativsystem och till och med till konsoler av olika sorter. För den som vill tjäna pengar tror jag att det finns en god chans att göra det om vi återigen får se Sierras kungspel på marknaden, jag skulle väl mer eller mindre köpa allihop.

Jag vill ha Sierras klassiker

Laura Bows första äventyr Colonels Bequest tillhör ett av Sierras många kungspel, nu vill jag se det igen, konverterat till nuvarande operativsystem eller i en remake

HQ