Svenska

Episodiskt fail?

Skrivet av Jesper den 21 juli 2009 kl 12:25

Jag älskar Valve och mer eller mindre precis allt de gör och har gjort. Tillsammans med id Software är Valve mina husgudar och de lyckas mer eller mindre alltid leverera underbara spel som inte sällan är både innovativa och tekniskt avancerade, samtidigt som de (Valve) ser till att leverera spel som funkar på de flesta halvmoderna datorer. Half-Life 2 tog en fruktansvärd massa tid innan det kom och tanken med att göra fortsättningen på Half-Life 2 till ett spel med episod-upplägg var ju att det skulle ta mindre tid innan det kom en ny del.

Jag vet inte, är det jag eller Valve som har missuppfattat det här med episod-upplägg? Det är snart två år sedan som Valve kom med sin orangebox och vad har vi fått se? Lite artwork som Valve själva inte ens har kommenterat. Visserligen är det sagt att i och med The Orange Box så skulle Valve sluta att arbeta med att stödja gamla datorer på samma sätt som de har gjort och istället lägga tiden på att utveckla tekniken mer för nuvarande och lite för framtida teknik.

Jag kan ändå tycka att det är lite konstigt att det tar såpass lång tid. Jag hoppas innerligen på att Valve levererar något riktigt i hästväg och något som verkligen är maffigt beyond normal maffighet a la grande. Med alla sina anställda har de alla möjligheter i världen att göra stordåd, men frågan är hur pass stort Episode Three kommer att bli? Jag litar på att Valve kommer att leverera ännu ett mästerverk, men jag kan inte låta bli att känna att deras satsning på episodiskt upplägg inte riktigt håller måttet.

Se på experterna på Telltale Games, de fullkomligen spottar ur sig spel i en strid ström och även om den tekniska nivån och komplexiteten är avsevärt lägre än vad Valve brukar leverera, är det ändå påtagligt att det skiljer såpass mycket mellan två olika företags utförande av konceptet. Jag kan tycka att uppstyckningen i episoder kan fungera, helt klart, men frågan är vad som är en acceptabel väntetid på en episod kontra vänteperiod på en normal expansion. Hittils har Episode One och Two känts som expansioner, inte episoder, har Valve tagit på sig kejsarens nya kläder?

Episodiskt fail?

Det är lite väl stort glapp mellan episoderna för att det ska kännas ordentligt acceptabelt för att vara just episoder, vad gömmer sig i skogen utanför City 17 Valve? Vi vill veta.

HQ