Svenska

Så var det slut

Skrivet av Jesper den 1 november 2009 kl 22:56

Racet på sprojlans nya Abu Dabi-banan gick av stapeln tidigare idag och därmed är årets säsong till ända. På grund av allmän bloggtorka och en söndersprängd dator har det uteblivit Formel 1-bloggar sista tiden, men här kommer en och det lär bli ett par till under hösten. Självklart ska Jenson Button grattas ordentligt då han rättvist vann årets mästerskap redan för två veckor sedan i Brasilien. Idag var det Vettel som stod starkast efter de 55 varven. Hamilton gjorde ett renodlat demonkval och blåste bort resten av fältet in i nästa tidszon. På banan var han dock inte lika dominant och bromsproblem satte honom ur spel.

Allt hamnade dock i skuggan av en kille som heter Kamui Kobayashi. Redan i förra loppet då han ersatte den skadade Timo Glock i Toyota, visade han sig stark och duktig. Idag körde han på en en-stopps-strategi och hamnade på en fin sjätteplats, före sin teamkamrat Trulli. Förhoppningsvis får vi se Toyota på gridden nästa år och om vi då inte får se Kobayashi få sin riktiga chans från början, då är det en riktig skräll hävdar jag.

Årets säsong har varit konstig, annorlunda och det har svägt åt än höger, än vänster. Nu väntar ett par månader med ännu mer hysteriska rykten om förarflytter, kontraktsrivningar och rykten, rykten, rykten. Jag kan knappt vänta till säsongsdebuten nästa år. Spännande!

Så var det slut

Kamui Kobayashi

HQ