Svenska

Fallout: New Vegas

Skrivet av Jesper den 10 januari 2010 kl 12:48

Nytt år, nya lanseringar, nya upplevelser, massor av kul att se fram emot. Personligen tror jag att 2010 kommer att bjuda på massor av schysst gaming-underhållning och nog har jag ett par favoriter som ligger och lurpassar i listorna, bara väntandes på att få släppas loss. Därmed kommer jag att leverera ett par bloggar om mina mest efterlängtade spel under 2010. Det jag längtar efter mest är utan tvekan Fallout: New Vegas. Fallout 3 är det spel som jag har spelat absolut mest under 2009 och för mig personligen var det förra årets bästa spel. Jag har loggat hundratals timmar i det sönderbombade Washington DC tillsammans med ohyfsade raiders och en ytterst fientlig fanua, detta utan att ha ens spelat de expansioner som har lanserats under året, har nyligen köpt dem på Live-rean för halva priset och snart blir det nog ett par hundra timmar. Fallout 3 är underbart och överljuvligt, jag kan inte sluta spela det.

Så när nu Bethesda har gett utvecklingsarbetet till Obsidian Entertainment spricker jag nästan av förväntningar. Jag rådiggar Obsidian och när jag var och besökte dem för nästan två år sedan för att kolla in det då färska Alpha Protocol såg man här och där skisser, artwork och annat skoj som bland annat skvallrade om det numera nerlagda Alien-rollspelet, men även sådant som inte såg ut att passa in. Att röra sig i lokalerna hos det företag som till vissa delar en gång i tiden var Black Isle Studios, kändes spännande. Jag älskar samtliga Fallout-spel utom den hemska, hemska, hemska (hemska) Baldurs Gate: Dark Alliance-klonen som kom till Playstation 2 och Xbox.

Vi vet, i ärlighetens namn INGENTING konkret om Fallout: New Vegas, men i ärlighetens namn behöver jag inte veta något för att tro och hoppas på att Fallout: New Vegas blir årets bästa spel. Obsidian Entertainment är ett företag proppat med kompetent och duktigt folk och ett gäng riktigt duktiga designers. Inom den närmsta tiden kommer vi att få veta mer, brittiska Official Xbox Magazine kommer att ha den första officiella artikeln om Fallout: New Vegas och jag är så spänd att jag nästan spricker. Jag tror och hoppas på Obsidian år 2010, Alpha Protocol hoppas jag också ska bli riktigt bra, men Fallout: New Vegas....oh be still my heart.

Fallout: New Vegas

Bilden har jag snott från internet, helt ogenerat, kommer självklart från Fallout 3 och inte Fallout: New Vegas

HQ